Saturday, January 28, 2012

Habis Semua Askar Aku Peluk...- XOXO-

Betapa lembapnya aku kerana baru tersedar yang blogger dah ada icon Stats kat atas nun bagi memudahkan blog owner mengetahui berapa ramai yang telah masuk pada setiap hari dan entry mana yang kerap dikunjungi.... dan I just realize that I have a lots of silent readers yang membuka blog aku setiap hari walaupun aku adalah diantara blogger yg pemalas nak update blog. Walaupun tak sampai jumlah ribuan pengunjung setiap hari tapi 3 angka setiap hari bagi aku dah cukup banyak.... terima kasih kepada my silent readers, tak kira walau apa tujuan pun anda ada di sini sekurang2nya anda telah terbaca, membaca dan cuba mengenali a piece of me... TQ



Ekceli banyak yang berlaku. For those yg ada my fb mesti tau aku picnic di air terjun Serendah. Cantiknya... lagi cantik dari congkak tau. Gambar? leh tak tgk kat fb... maleh nak cari la... aku save kat mana pun aku tatau. Tu pun banyak lagi gambar aku tatau letak mana termasuk le gambar i-city yang dah mcm Genting Highland skang ni... dahsatt woooo.... tayah pi susah2 panjat gunung... sini je dah taman tema... snowwalk dia pun lagi besar dari snow world genting.



Ok. ok... apa citer peluk2 askar ni. Ahaaaa.... aku pi Karnival Karangkraf 2012 tadi... almaklumlah.. kompeni tutup seminggu, jadi lipas merayap le aku... Habis aku kelek ayah ke hulu ke hilir temankan aku pi sana sini... ekekek untung ada ayah yang dah pencen duk umah je.. heheheh



Ok.. kat bawah ni antara gambar yang sempat tersnap dek kamera cabuk aku.




Bersama novelis pujaanku Damya Hanna


OK, sessi peluk memeluk dengan askar2 Malaysia. Umur 18 tahun ke bawah sila dapatkan kebenaran ibu-bapa nak tengok ye.









Patung je? buat saspen betul la....

Tuesday, January 10, 2012

Hatyai & Songkhla (MooD Tak Enak)

Tak ada mood nak cerita banyak tentang tajuk ini.
Tak ada gambar aku nak diupload sebab aku benci sangat sangat sangat sangat kepada semua gambar yang ada muka dan 'badan' aku. Sumpah!!
Let's the pictures tell you the story.... sementara aku mendengar lagu Ombak Rindu sambil feeling2....










To my friend Anne, we will pray for Bakhtiar. Don't cry too much, be strong for your son. InsyaAllah, everything will be fine. For those yang mengenali bBakhtiar... minta doakan beliau segera sembuh yang kini masih dalam keadaan tidak sedarkan diri dalam Unit Rawatan Rapi kerana denggi berdarah.

Tuesday, January 03, 2012

Entry Pertama 2012

Saat orang lain berpusu2 mengupdate blog untuk New Year, aku pula agak kelewatan. Jadual cuti tahun baru agak padat nampaknya. Diisikan dengan sebaik mungkin bersama kawan2 dan keluarga tersayang. Apa pun salam 2012 untuk semua, moga yang indah2 menanti kita di tahun 2012 ini.

Apa aktiviti yang menarik sgt tu? Hehehe.. yeah.. saya berbasikal di Wetland bersama kawan2 yang tersayang. Bagus kan? Bukan ke azam tahun 2012 ini antaranya ialah nak turunkan berat badan, maka inilah langkah pertamanya. Ok tak?



Oh sebelum terlupa... aku dah tunaikan janji, dapat bonus nak belanja family. So aku belanja di Shogun Japanese Buffet di Sunway Pyramid. Amboi... mentang2 la kije kilang Jepun. Takde la.. I gave the honour to my sis untuk pilih tempatnya... and that was her choice. Nama je Japanese... bukanlah semuanya Sushi, Tako, Ramen... No No... Ada juga makanan melayu, ketam, udang, oyster, siakap kukus, pendek kata kalau nak disenaraikan semua mmg tak cukup le blog aku ni... Buktinya... dek kerana makanan yang terlampau banyak giler tu, aku telah terlupa diri seketika sehingga terlupa takde sekeping pun gambar yang aku snap masa makan2 tu. Ampunkan kami Penunggu Gua...

Kemudian 2 kali kami ke Monterez Golf Club bermain bowling bersama Family tersayang. Paling menarik kami main di VIP lane yang mana dalam bilik khas tu hanya terdapat 6 lane, sofa set dan penghawa dingin yang nyaman sekali. Kesimpulannya.... tempat tu dah diconquer oleh kami sekeluarga... wahahahahahahahahahhahahaahha ((gelak ganaz)). Tak ketinggalan si kenit Aliyah dan Ajiem pun ada satu lane khas untuk dowang... bukan main excited lagi.

Sila lihat di lane paling tepi, si kenit sedang membaling bola boling dibantu mamanya.

Ada gak le pi Warehouse Sale yang tak berapa nak menarik tu. Kemudian makan lempeng di Geylang Station Kopitiam yang super duper sedap. My bos balik dari vacation from Australia and she bought me a perfume. Bau dia agak flowery, even though aku baru beli perfume but I really appreciate it. Thanks boss.
Ok... another plan for a vacation this week. Have to pack off, kali ni not with my family... (we have another special plan for vacation with them)... kali ni aku pi ngan hubby and our beloved friends yg berbasikal bersama2 kami di atas nun.... heehehe... Kami akan ke.... jeng jeng jeng.... Sawadikappp.... Kap Kun Krappp..... hahahahhahaha~!! (bye Hazrey, kali ni aku ikut!!)
Ok, cuba teka, antara 2 passport ni yg mana satu aku punya, yang mana satu hubby punya. Kalau salah teka sila ketuk kepala sendiri dengan senduk kayu.

Ok gambar2 kat bawah ni sekadar iklan sahaja. Kat kepala budak kiut ni adalah hasil kerja tangan mommy dia a.k.a aku. Diperbuat daripada bahan yang bermutu tinggi iaitu reben lebihan orang buat ikat kotak kek.... Inilah jadinya bila mommy dia takde kije sebuk cari kije.... anak sedara jadi mangsa, seb baik dia rela.