Monday, December 26, 2011

Yang Baru Di Tahun Baru

Lagi beberapa hari 2011 bakal menutup tirai, tertutuplah diari 2011, menyimpan segala duka dan duka, sejarah dan kenangan. Yang tak habis diteroka bakal dibawa ke 2012, yang telah selesai akan disimpan kemas. Menjadi kenangan dan mungkin pengajaran.

2012 bakal menjelang membawa seribu satu misteri. Ibarat kanvas putih, mungkin ada palitan kesan tindihan kanvas 2011, namun kitalah yang mencorakkannya kembali. Sama ada membiarkan palitan itu mendominasi terus kanvas 2012 atau kita warnakan ia mengikut kehendak hati dan lontaran jiwa sendiri. Hidup terlalu singkat untuk dibazirkan dengan sia-sia. Ia terlalu berharga untuk dibazirkan dengan hanya kesal tanpa tindakan pembetulan.

Ibarat membuka pintu pada 2012, Selamat datang 2012. Dekorasi cantik dari Mid Valley bagi sambutan Krismas dan Tahun Baru. Dalam mencari uniform baru untuk tahun 2012 di Padini Mid Valley, sempat lagi bergambar kenangan bersama teman sekerja yang turut serta.

Weekend yang baru ni, aku ngan asben telah bershopping sakan untuk tahun baru. Kononnya tahun ni kedua2nya nak tukar selera, nak tukar perfume yang baru. Maka aku memilih jenama di bawah bagi menggantikan Ferragamo, Incanto Bloom aku.

DKNY Golden delicious gift pack Krismas, siap dengan gold purse. Ada juga dinner purse ekslusif DKNY untuk aku. Terlupa nak ambik gambar....

Asben memilih Ralph Lauren Polo No.3 di bawah.
Tak lupa handbag Guess. Koleksi handbag GUESS ke-2 selepas berpuas hati dengan kualiti yang pertama.

And last but not least..................................

Jeng

Jeng

Jeng



Diari 2012. Tak lupa stapler dan puncher dari kaler yang sama. Welcome to my desk. Tolong simpan kenangan saya sepanjang 2012... kalau boleh biar yang manis2 aje. ;)

Sunday, December 18, 2011

Aku Tidak Dirindui Lagi

Hmm... kalau mula menaip je mesti nak start dengan hmmm.. cliche! Abih tu, nak wat lagu mana.. bila aku nak mula menaip memang hati aku akan menyebut.. hmmmm.

What's up?
1- Shabby skang dah macam kambing biri2.... kadang2 aku purposely ckp.. "Oh My Sheep.."..

2-Dah 2 kali pergi interview.... skali bila org tu call balik, aku tak angkat plak. Kenapa?? Ntah... I just got an instinct yg kalau aku terima offer tu, ia mcm keluar mulut buaya, masuk mulut naga. Tapi aku bukan dalam mulut buaya skang.. huh... I prefer Japanese company, not European plsssss...

Arkib: Saat paling bahagia bersama-sama rakan sekerja di Pulau Pangkor.

3- I miss my family so much. Especially my sweetheart Aliyah Umairah. Dah almost 1 and half month tak balik... janji.. kalau balik nak treat special lunch at special place to my family. Harap ayah ada, walaupun ayah mcm dah tak rindu kat along lagi... ;( I know I lose... but I don't mind bcos I'm not losing him to 'you'... it's only your money.

Arkib: Gambar beberapa tahun yang lepas ketika melepaskan kura-kura kesayangan kami ke tasik Shah Alam.

4- Hate my last last weekend di kampung husband. Kalau benci balik kampung, orang kata berlagak, sombong and whatsoever..... tp mulut orang kampung betul2 buat aku tak tahan... Iyyyerrrrrrr!!!!!!!!
Gambar yang sempat tersnap masa kenduri di kampung asben 2 weeks ago.

5- A colleague of mine had asked me a question. "Akak kahwin kerana apa? Cinta ke, pilihan keluarga?"
Aku: Cinta kot... kenapa tanya?
Dia: Kenapa ada perkataan kot kat belakang?
Aku: Hahaha... ye la... cinta.. tp apesal tanya soalan mcm ni?
Dia: Sebab saya kagum dengan akak.... 7 tahun kahwin tak ada anak.... tp akak dengan suami nampak bahagia sangat.
Aku: Mana ko tau... ko bukan tinggal serumah dengan akak.
Dia: Ye la... tengok cara akak dengan husband... loving je... Walaupun anak takde.
Aku: (Anak lagi!!) Habis kalau takde anak tak boleh bahagia ke?
Dia: Ye la... kadang2 kalau lama2 kahwin takde anak, suami buat hal.
Malas nak ckp apa2, but please stop spekulasikan benda2 mcm ni. Jangan nak buat mulut pant*t ayam mcm org kampung tu. Sumpah, tidak ada di antara aku atau suami yang tidak mampu memberikan zuriat dalam rumahtangga kami. Kedua2 sihat walafiat. Tapi apa perlunya aku 'datangkan' seorang bayi dalam rahim aku ni hanya untuk buktikan pada semua orang yang kami mampu???? Apa yang kowang terlalu kisah tentang 'kekurangan' rumahtangga aku yang pada kami ianya satu kelebihan??? Kenapa???????????????????? Mulut mcm !@#$%^&&

Agaknya kalau ditakdirkan berlaku perceraian di antara kami, pasti ada bunyi... "Bercerai pasal bini dia tak mampu beranak." Bullshit! Seriously letih ngan semua ni. Bila anak dara tak kahwin, mengata mcm2.... bila dah kahwin tp tak beranak... mengata lagi... Bosan!! Marah betul malam ni... harap next entry aku cool down sket.

Wednesday, December 07, 2011

Kerana Fahrin Ahmad pun aku boleh gaduh. I'm so insane.



Terlajak perahu boleh diundur...
maaf le En. Makshood, timing tak betul la... kebetulan tgh sengugut plak..
mendapat le kamu.