Sunday, August 24, 2008

Happy 1st Birthday Aliyah Umairah

Inilah gambar playland Aliyah yang aku janji nak upload tu. Comei kan? Nantikan posting seterusnya. From Pangkor With Love minggu depan. Pangkor... here we come!
Walaupun dah ngantuk, tetap takmo turun dari buai

Punya la dia sayang giler kat playland sampai takmo tido dlm buaian kain batik.




Esok 25th August 2008, genap umur Aliyah setahun. Sekejap betul masa berlalu. Rasa mcm baru aje lagi aku nampak tubuh kecil dlm katil baby di hospital aritu. Kami bawa dia balik. Dia menangis, senyum, genggam tanganku dgn jarinya yang halus. Kemudian belajar merangkak... dan hari ni dia dh pandai berjalan... terkedek2... laju je... dh dlm 10 langkah.. terjatuh... bangun balik... sambung balik jalan. Membesar dgn cepat. Walaupun badannya kecik, tp berat. Tak lama lagi dia dah nak jadi kakak. Kak Long. Sama mcm aku. Anak perempuan sulung. Mak kata perangai dia pun mcm aku.



Aku hadiahkan dia swimming pool besar (aku pun leh masuk berenang) supaya nanti dia pandai berenang mcm mommy dia jugak. (tp harapnya x gemuk mcm mommy dia).



Sempat plak dia posing mcm Pamela Anderson bila aku masukkan 2 biji bola dlm swimming suit dia.


Mama dia punya present lg dahsyat. Mencecah 4 angka. Playland yang siap dengan slide, buaian dan jugak basketball net. Dia punya happy naik gelongsor sampai semua org surrender nak keep angkat dia naik slide tu. Nasib baik la mommy dia ni sanggup melayan. Nanti aku post kan gambar aliyah dan playland dia, punya la sayang kat playland sampai tido pun atas buaian playland tu. hahahahaha...

Friday, August 22, 2008

Selintas Dari Zoo Negara

This is the first cage we saw immediately after entered Zoo Negara. And the scenery was... was... urhh... not good for Aliyah.. Luckily she can't speak yet, otherwise she'll ask.. "Mommy, gajah tu tgh watpe?"

Me, Aliyah, My Dad and My Mom
She's using Andy as a stepping stone to touch the cute horse

I gave her rainbow lollipop for behaving good..


They are my priority in life. My parents and Aliyah.

You adoring his nose, Aliyah Umairah??
The 1-year-old Aliyah Umairah.

Thursday, August 21, 2008

Pengaruh lagu I'm Yours - Jason Mraz

Hari ni sungguh buhsan.. Ramai yang cuti.. almaklumla.. cuti sekolah..
masing2 nak spend time dengan anak2...
Orang yg takde anak mcm aku ni... kerja la...
berbakti kepada kompeni..

Sunyi betul hari ni....
lepas mengupdate attendance staff...
aku bukak icon ym.. ramai betul yang online...
Tp takde satu nama pun menarik perhatian aku..
Hari ni my laling (anne) mc. Demam.. Shian dier..

Aku plak dh mcm org budus... slps siap semua kerja
lepas mentouch up untuk kesekian kalinya semua dokumen dan barang2 untuk ke Pangkor..
aku dh hilang haluan...
semua website dlm favourite list aku bukak...
Ntah sape2 punya blog pun aku bukak...
sampai saiful yang baru bersumpah laknat punya blog pun aku bukak...
Dulu aku tak pernah rasa sunyi mcm ni...
Aku topang dagu dengan kedua2 tangan... mata masih kat pc..
tp skrin front page google - sambil otak ligat pk nak taip search apa yerk
(adakah kowang pernah mengalami situasi ni?)
sambil tu mata hitam aku melilau... tup... tepat2 kat muka bos aku..
bos aku pandang aku... dgn pandangan mcm mengatakan
"(apsal muka siti ni mcm nak tido, takde kerja ke?)"
Agaknya dia tau aku mmg tahap nazak nak mati keboringan...
dia bangun bukak radio...
hits fm...tgh iklan masa tu... tiba2.... terdengar starting melodi yang sgt familiar kat telinga aku..
Jason Mraz - I'm Yours..
Terus mata aku bulat, kepala terhangguk2.. mulut senyum..
This is the most unforgotten song...
Lagu ni mengingatkan aku ttg satu suasana yg sgt happy satu masa dulu...
Yang kini telah pudar... dirampas oleh waktu dan keadaan...
agaknya... mungkinkah kami berpeluang menikmati semula saat indah itu?
seandainya aku tahu.....

Thanks to Jason Mraz... sbb berjaya mencetuskan idea ni kpd aku
iaitu bukak blog aku dan taip posting ni...
Aku rindu waktu dulu.......

Sunday, August 17, 2008

Saturday, August 09, 2008

08-08-08 Woahh!!

Training Course: Claiming Maximum EPF & SOCSO Benefits for Employees
Mentos (sweets) provided to refresh your eyes
The training Room : Ivory 3 Holiday Villa, Subang.

MY LUNCH: Woah... I luv that big prawns and the cuttlefish, kerabu mango,
The Dessert: Puding Mango, Coffee Cake, Chocolate brownies and the Walnut Cake..
got another else... it's variety fruits and the steamed chicken with thousand island and salads.. Walaaa............

Thursday, August 07, 2008

This Posting Is For You..

Hari ni masa tgh driving sambil dengar lagu kat radio..
Tiba-tiba aku di asak dengan satu soalan dari hati aku sendiri..
Kira soalan dari aku… untuk aku..
“Apa makna CINTA? Berapa banyak jenis CINTA? Apa yang dikatakan cinta sejati?”
nyatanya… aku tak dapat jawab soalan tu..
aku rasa mcm susah sangat… lebih susah dari soalan kertas SPM Kimia aku pada tahun 1999. Kalau kertas kimia aku dapat cangkul… agaknya untuk soklan yang satu ni… mesti aku failed.

Puas aku fikir.. hari ni ramai org mendabik dada kata… “SAYA CINTA AWAK” “I LOVE U” sedangkan diorang sendiri tak tahu apa makna cinta. Benarkah perasaaan itu cinta? Mungkin hanya sayang, mungkin kasihan, mungkin sekadar mengambil berat, mungkin juga nafsu. Pernah tak korang rasa, selepas bercinta bertahun-tahun, baru korang sedar yang ianya bukan cinta? Cinta terlalu abstrak. Luas maknanya.. Everyone may have different definition. Tapi ramai yang silap mentafsirkannya. Maybe we don’t love them. Maybe it’s just a crush, maybe it’s sympathy, maybe it’s just care… maybe it’s just concern..

Tanya diri kita…. pandang pasangan kita… Adakah ianya sebenar-benar CINTA? LOVE is the feeling that u can feel from the bottom of your heart… not only u.. but both of u…
Don’t misjudge me. Jangan buat spekulasi.. tak baik.. I’m writing based on my surrounding…


Even thousands of people read this, but this is actually for you. I know u know… I know you can feel it.

Sampai hari ini..
Aku mencari-cari makna CINTA
Rasa cinta paling agung
Untuk insan paling kusanjung…

Betulkah cinta buat kita jadi berani?
Atas nama cinta abadi..
Aku seru cinta sejati..
Walau dari mana pun ia
Dari lautan paling dalam
Dari pergunungan paling tinggi
Dari lembah paling sunyi..

Cinta sejati…. Makna hakiki..
Walau apa pun takdir untukku..
Biarlah ianya terbaik buatku….

Ada apa dengan CINTA?
Ada engkau… Ada aku… Ada DIA…

Monday, August 04, 2008

Bukti Andy Sunyi Tanpa Aku....


Semalam masa jemput dia kat airport, dia buat muka sedih....
Aku tanya nape sedih? Dia ckp... "rindu awak"
Aku tanya lagi, "Bandung besh ke?"
Dia jawab, "Tak Besh. Bosan. Saya sunyi awak takde.."
Aku jawab.... "Ala kesiannya... Takpe nanti kita gi sana berdua ye"
Dia sengih....
Hari ni aku nampak gambar2 ni....
Jadi sila terangkan kat aku, adakah ini gambar Andy tgh bersedih/ bosan/ sunyi?
Takpe sayang.... I'll pay all these in Pangkor...
:P He HE hE hE....
p/s: by the way, thanks to ejad flickr for these lovely photo...
My Dear Friends,
Sorry to inform, I have to withdraw the photos from this blog cause forced by a few person.
Actually just wanna show you the power of a photo...
At first when i saw that photo... I feel like.. hmm... dahsyat.. but it's ok... acceptable..
But when I saw 2nd time... there was like a butterfly in my heart... small tiny electricity..
3rd time when I saw that photo plus with one voice said "Siti... U punya hubby sama pmpn mana tu? U takde hati ka? Lagi tgk mcm takde perasaan?"
I felt like slapped... sakit betul beb....
Jadi, untuk jaga perasaan aku, perasaan Andy... aku terpaksa mengeluarkan gambar tersebut dari blog. I realize that my feeling was "jeolous" and it exist because I love my husband so much. So... I forgive him and forget it as how he forgive me previously.. Pray for our happiness.