Tuesday, June 16, 2015

Amazing 10th: 10 years Anniversary Annual Dinner

Syukur Alhamdulillah...

Annual Dinner berakhir dengan jayanya..
Tak tahu kenapa bila terbaca emel dari CEO.... airmata aku menitik laju..
Berikut adalah hasil copy paste dari emelnya:-


Dear Christina san , Mun Yee san, Diana san

Appreciate to your wonderful arrangement for the company dinner last week.
I believe everyone enjoyed very much and made wonderful memory.

Yes, farewell video for Okumura san  and his dance was highlight of that day
and big surprise you hided to me.


                                                                                               YANG Wonchul

Bohong tak terharu...
Rasanya besar sangat penghargaan ini, sedangkan kerja yang aku lakukan tak sampai 10% dari hempas pulas dan penat lelah yang aku berikan ketika di kompeni lama dulu..

Tak tahulah berapa kali aku ulang-alik dari Bangi ke Nilai:-
1- Untuk dapatkan harga yang murah..
2- Pilihan yang terbaik..
3- Lupakan duit minyak, penat lelah... mengangkut barang seberat2 alam....
Takpe... aku tak kisah... aku sayangkan kompeni ini.
Ini sentuhan aku... ini bakti aku..

Dan lebih mengecewakan pada hari dinner...
Semuanya berjalan lancar...
Pekerja gembira, ketawa.... bertepuk tangan....
Tiba2 aku dipanggil, dihadapan semua aku ditempelak...
"This is very LOWSY dinner. How do you arrange everything. You go up on the stage and take the mic from the emcee now."
Hanya kerana.... emcee terlupa mengumumkan hadiah disponsor oleh siapa....
Walaupun pengsponsor sendiri yang naik menyerahkan hadiah kepada pemenang.

Seketika semua komiti memegang tangan aku... bahu aku... menepuk2 memberi semangat...
"Pedulikan dia... kita semua gembira malam ni... "

Ketika pemenang ECO program diumumkan berdasarkan markah juri...
Sekali lagi majlis tergendala gara2 dia tak berpuas hati dengan keputusan.
Terpekik dia malam tu dari tempat duduk VVIP...
Membangkang keputusan... kami dituduh tak reti kira..
Emcee terpinga2... di atas stage sekali lagi markah dikira...
Keputusan masih sama... akhirnya atas kuasa dia sebagai pembesar..
Keputusan ditukar serta merta di atas pentas...


Dewan jadi sunyi...
Airmata pemenang yang dikalahkan mula mengalir...

Sesungguhnya ia telah setahun berlalu...
Tapi aku tak pernah lupa kekejaman yang dia buat padaku setiap satu..
Penghinaan2 dia... caci maki dia...
Sehinggakan kerja tea lady merangkap cleaner..dia paksa aku buat....
Betapa kejamnya dia...
Begitu banyak hukuman yang aku perlu bayar...
Untuk dosa yang tak pernah aku buat,,,
Hanya kerana dia percaya fitnah yang dibuat bangsaku sendiri..
Aku tak pernah lupa...
Sedetik pun aku tak pernah lupa...
Dan airmata ini masih mengalir hingga hari ini...


Monday, June 01, 2015

Payback time - I'm on my right track.

Lamanya tak berblog kan? Yes, as per promised... I'm here... almost 4 months. I'm happy with my new family (new organization). Bila difikirkan balik, ada hikmah semua yang berlaku. Kalau my ex-boss tak layan aku seburuk itu, mungkin aku masih di sana. Covered by a coconut shell, I missed to treasure my new life, the real amazing life awaiting for me ahead. Alhamdulillah.... kini aku nampak hikmah disebalik kejadian. Turn around and look back? yes I will, but not for u-turn, just to leave a smile and said.... "U deserved that babe!! You will lost everything. Mark my word!"

Mak getting better, started to walk slowly. Yang penting dia dapat ikut pergi jalan.... Memang itu yang dia suka. Slowly mak getting better. Syukur Alhamdulillah lagi.  Eh,,, my nieces became four now... Welcome to the Family Anas..

Anak keempat, third prince, cesarean. My lil sister mmg hebat giler. Kowang tak sehebat mcm dia rasanya. Dalam keadaan mak yang sakit, mertua pun sibuk, Ija berpantang sendiri dan dalam masa yang sama, doing all the house chores by her own. She is really really superb...
Dia yang masak, sidai kain, mandikan anak, uruskan anak2 yang nakal 3 org tu.... Salute giler.



 21 March 2015 - My birthday, celebrated by ramai org.... my colleagues, Andy eventho he was far away at Delhi during that time, my friends, my closest and truth friend and my family.... Thank you so much everyone for my 33th birthday celebration. Yes... I am 33..... Nak rahsia watpe.. kalau dh tua tu mmg tua pun. Menyampah dengan pmpn poyo yg malu nak mengaku umur. MELUAT especially to her...!

 

    


I'm enjoying every moment of my life now. Thanks Allah for granted my wish.... A bright year for 2015. Semoga ia berkekalan hendaknya. Amin.....