Thursday, December 18, 2014

Berlalulah 2014, bawalah pergi duka... datanglah 2015, bawa bersama bahagia.

Banyaknya perkara yang berlaku sepanjang 2014. Honestly, akhir2 2014 penuh dengan duka. Yang suka semuanya bersifat sementara.

Personal Life
Nangis. airmata. Stress. Seksa. Derita. Permainan biasa sepanjang 2014. My life surrounded by miserable. Takde satu penyelesaian untuk setiap permasalahan. Kadang2 aku rasa cukup2lah vic. Sampai bila nak seksa diri kau mcm ni? Tapi kalaulah keputusan tu di tangan aku, dan boleh dibuat semudah tu, tentu hidup aku tak jadi seteruk ni. Tolonglah...... lepaskanlah aku dari sengsara ni. Janganlah terlalu pentingkan diri sendiri. Tolonglah.... aku merayu...

Work
I was stabbed by a friend. I still call dia friend. I don't know the main purpose dia did this to me. Cemburu? Dendam? Sakit hati.... aku tatau. Actually I don't even care being stabbed. I had gone through it previously, over and over but what makes me surrender now is because my boss had been totally influenced by the culprit. She trust dia sangat2 sehingga she did not give me an opportunity to defend myself. I was tortured mentally. Nangis setiap kali nak pergi kerja. Dihina dengan teruk.... sampai aku rasa aku langsung tak berguna kepada organisasi ni. 4 years without any performance. Sampai mcm tu sekali.... sampainya hati..

I had enough... I tender my resignation. Because I believe in a quote "If you think my presence doesn't means anything to you, maybe my absence will give a meaning to you."

Health Condition
My health condition getting worst. Currently I'm be putting under "rest" - rest from being a normal woman.

My Family
Menambahkan lagi luka yang ada..... mak jatuh sakit. Stroke attacked. Currently, wheelchair adalah kaki mak. Ini kali kedua mak dalam keadaan mcm ni. Dulu mak patah kaki pun, situasi lebih kurang macam ni. Sesiapa yang pernah ada peluang merasai pengalaman ni, kowang mesti tau apa rasanya. Bila korang rasa sendiri pengalaman angkat mak korang, mandikan dia, teman dia buang air besar/ kecil. Dukung dia, picit kaki dia..... sejujurnya kowang takkan mampu membendung perasaan hiba tu. Aku susah payah sembunyikan airmata dari mak setiap kali perform duties ni. Aku tanak nampak macam aku sedih. Tapi sesungguhnya aku tak betah melihat keadaan dia yang tak berdaya tu. Sakitnya perasaan tu... tuhan aje yg tau. Kadang2 rasa bersyukur, nasib baik aku ni dikurniakan fizikal yang comel dan gagah perkasa mcm ni, at least punya kudrat untuk angkat mak saat dia perlukan seseorang untuk angkat, papah atau dukung dia bila perlu.

Along doakan mak semoga mak cepat sembuh dan boleh berjalan kembali macam biasa. Walaupun mak tak boleh jalan, tapi kami akan tetap bawa mak pi bercuti macam yang mak nak. Lagipun mak kan ada 3 orang anak yang soleh dan solehah. Kami akan bergilir2 jaga mak dan angkatkan mak. Dont worry my baby darling.

Dengan semua kesakitan ini, aku mahu 2014 berlalulah, bawalah pergi sekali duka. Aku menunggu ketibaan 2015 dengan harapan ia akan membawa gembira dan bahagia.



3 comments:

Kakcik Nur said...

Mudah2an 2015 datang bersama senyuman dan sinaran buatmu, Diana...

Aamiinnn...

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Terima kasih banyak kak cik, selalu doakan yang baik2 untuk Diana. Moga yang baik2 juga untuk kak cik di tahun 2015 ni.

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/