Sunday, June 01, 2014

Wipe away tears... Let be the Happiest woman ever..

Baru selesai mengerjakan taman eco di rumah. Rasa puas ada taman cute di atas tanah sekangkang kera. Bolehlah mengisi hobi di masa lapang. One of the mind therapy that I just treasure. Walaupun kat ofis pun ada eco-program mcm ni tapi kepuasan buat kat umah sendiri berbeza. Puas sungguh... Ya. Betul.

Someone used to say to me. "Siti, love your job but don't love the company. Because you don't know when the company stop loving you." Yes. it said by my former boss. I miss him - Mr Ricky. Someone also said to me.. "Bos kalau dah ca ya nun alif, mmg diskriminasi pada orang melayu." Nope... my former boss Ms. Lee and Mr Ricky - they helped me a lots.
One of the sweet memory with Mr Ricky

I admit I was wrong. I love my job and I love my company so much. I put my work as a top priority in my life. Hidupku 70% adalah ttg kerja dan I can't stop thinking of my work even tho I am on MC, Holiday, rest day... dan ketika aku sepatutnya berehat di rumah selepas pembedahan yang pada doktor "major operation of appendix" pun aku masih gagah datang kerja. I came to work no matter it weekend.  Don't have to pay me OT. No need the mileage claim. I just love my job and I sincere and faithful to do that from deep of my heart. I did my work no matter I am at home or on vacation with my family... I try to be as fast as I can, as good as I can, perform the best as I can.... until I feel I gave my all...

Dan nyatanya... when u know your company stop loving u... it feels like thousands of brick fall on your head... sakit Ya Allah... tuhan aje yang tahu. Bahagian aku diduga satu persatu tanpa henti dan aku kira ini adalah antara ujian terbesar dalam hidup aku.... diuji dengan pelbagai perkara serentak.... dan benda yang aku paling sayang (kerja) akhirnya "menikam" aku saat aku benar2 sedang jatuh.

Terima kasih... khasnya untuk "kawan2" aku. I was searching, mad and jumping for the wrong person all these while. Sebenarnya musuh aku yang sebenar adalah "kawan" yang ada di sebelah aku. Menikam aku tanpa kasihan. I promise myself.... no more crying. It just a signal, I should start new beginning.

I will wipe away all my tears and be the happiest woman ever. It's ok when life betraying you. It makes you stronger. It makes u learn and become more mature. Mungkin Annual dinner 2014 ini adalah sentuhan terakhir aku untuk kompeni yang selama ini sangat aku sayangi. But... now... no more. I learnt. Thank you.... for the lesson.


2 comments:

Kakcik Nur said...

Benar sangat pepatah yang mengatakan 'kita akan jatuh bukan kerana musuh, tapi kerana orang yang kononnya paling akrab dengan kita'

Bertabahlah...

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Pepatah ni betul2 menyentuh hati vic, kak cik. Betul... terima kasih kak cik.