Tuesday, July 03, 2012

Kerana EURO tergamak dia cederakan aku buat kali pertama.

Sepanjang 7 tahun kahwin, ni la pertama kali dia mengasari aku. Tengah pk, patut ke aku buat laporan kat pejabat agama? Hehehe... sadis tu. Dia bukan sengaja... mengigau pasukan dia kalah, habis penumbuk dia singgah kat bibir aku. Aku yang tengah sedap nyanyak tidur terus melompat katak. Terkejut sambil memegang mulut aku yang berdenyut2. Start ar aku nangis mcm kena rogol... terus hubby bangun dalam keadaan mamai... "Kenapa yang?" "Awak tumbuk saya!!!!!!" Cepat2 dia alihkan tangan aku... minta maaf sampai 10 kali... aku yg tengah nangis tu entah mcm mana terus sambung tido, ngantuk punya pasal...

Paginya bila tengah nak bersiap tu.... ha  ambik ko. Terkedu sekejap.... Tumbukan padu ke mulut aku malam tu membuatkan bibir aku pecah. Bengkak. Pi training pun terjuih je bibir... sedih :( Hubby lagi sedih... tak habis2 dia mengexpress kekesalan dia yang tak terhingga especially setiap kali aku terkejut bila minum air panas (pijau bibir aku dibuatnya). Kadang2 aku saja je nyakat dia "Awak rasa bersalah tak buat saya mcm ni??"..... terkulat2 muka dia... ekekekkeek

Eh.... dinner ok tau... President dari HQ Jepun memberikan pujian terhadap semangat, kerjasama dan kehebatan penganjuran dinner pada malam tu. Aku dan Jamal emcee malam tu.... President kata dia nak emcee yang sama lagi tahun depan... ahakss... malu i Abang Bung (gelaran yang aku berikan padanya... Bung Mokhtar, i plak zizie ezette... gagagaggagagagag.... )

Shaby dah selamat dimandulkan.... semenjak di kasi ni dia jadi bertambah manja... tak bau bacin lagi. Mcm seolah2 mendapat kembali Shaby yang mula2 aku ambik kat PAWS dulu... Pantang aku duduk atas katil laju je dia datang duk atas riba. Chenta plak mengalami keguguran bulu tahap kronik sampai hampir bogel. Tak tahu kenapa. Semenjak anak2 mereka dah besar ni, belanja pun besar juga. Pak Tam plak ada penyakit usus terkeluar. Nak operate doktor kata baby lagi, kena tunggu besar sket. Tompok paling cantik. Bulunya kembang, ekornya panjang, matanya bulat bersinar... Hubby plan dah besar nanti nak spend sket kahwinkan dia dengan baka maine coon. 



This Saturday kami akan ke Batu Pahat, melawat my niece belah hubby kat KUITTHO sambil menyerahkan  laptop kepadanya. Lepas tu akan terus ke JB.... menghadiri majlis perkahwinan seorang kawan. Sebenarnya banyak nak cerita tapi masa yang tak mengizinkan... later la ye... nak sambung kerja. Jumpa lagi di segmen akan datang. Adios.

4 comments:

kakcik said...

Bola punya pasal! :)

uglymother said...

ngeri plak baca kisah ni, sib baik my hubby bkn kaki bola muahahhaaa...tepek la gmbr baby2 tu sume.

@cu SaYaNg said...

terasa ngilu nye baca entri vic nie

Outbound di malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !