Sunday, December 18, 2011

Aku Tidak Dirindui Lagi

Hmm... kalau mula menaip je mesti nak start dengan hmmm.. cliche! Abih tu, nak wat lagu mana.. bila aku nak mula menaip memang hati aku akan menyebut.. hmmmm.

What's up?
1- Shabby skang dah macam kambing biri2.... kadang2 aku purposely ckp.. "Oh My Sheep.."..

2-Dah 2 kali pergi interview.... skali bila org tu call balik, aku tak angkat plak. Kenapa?? Ntah... I just got an instinct yg kalau aku terima offer tu, ia mcm keluar mulut buaya, masuk mulut naga. Tapi aku bukan dalam mulut buaya skang.. huh... I prefer Japanese company, not European plsssss...

Arkib: Saat paling bahagia bersama-sama rakan sekerja di Pulau Pangkor.

3- I miss my family so much. Especially my sweetheart Aliyah Umairah. Dah almost 1 and half month tak balik... janji.. kalau balik nak treat special lunch at special place to my family. Harap ayah ada, walaupun ayah mcm dah tak rindu kat along lagi... ;( I know I lose... but I don't mind bcos I'm not losing him to 'you'... it's only your money.

Arkib: Gambar beberapa tahun yang lepas ketika melepaskan kura-kura kesayangan kami ke tasik Shah Alam.

4- Hate my last last weekend di kampung husband. Kalau benci balik kampung, orang kata berlagak, sombong and whatsoever..... tp mulut orang kampung betul2 buat aku tak tahan... Iyyyerrrrrrr!!!!!!!!
Gambar yang sempat tersnap masa kenduri di kampung asben 2 weeks ago.

5- A colleague of mine had asked me a question. "Akak kahwin kerana apa? Cinta ke, pilihan keluarga?"
Aku: Cinta kot... kenapa tanya?
Dia: Kenapa ada perkataan kot kat belakang?
Aku: Hahaha... ye la... cinta.. tp apesal tanya soalan mcm ni?
Dia: Sebab saya kagum dengan akak.... 7 tahun kahwin tak ada anak.... tp akak dengan suami nampak bahagia sangat.
Aku: Mana ko tau... ko bukan tinggal serumah dengan akak.
Dia: Ye la... tengok cara akak dengan husband... loving je... Walaupun anak takde.
Aku: (Anak lagi!!) Habis kalau takde anak tak boleh bahagia ke?
Dia: Ye la... kadang2 kalau lama2 kahwin takde anak, suami buat hal.
Malas nak ckp apa2, but please stop spekulasikan benda2 mcm ni. Jangan nak buat mulut pant*t ayam mcm org kampung tu. Sumpah, tidak ada di antara aku atau suami yang tidak mampu memberikan zuriat dalam rumahtangga kami. Kedua2 sihat walafiat. Tapi apa perlunya aku 'datangkan' seorang bayi dalam rahim aku ni hanya untuk buktikan pada semua orang yang kami mampu???? Apa yang kowang terlalu kisah tentang 'kekurangan' rumahtangga aku yang pada kami ianya satu kelebihan??? Kenapa???????????????????? Mulut mcm !@#$%^&&

Agaknya kalau ditakdirkan berlaku perceraian di antara kami, pasti ada bunyi... "Bercerai pasal bini dia tak mampu beranak." Bullshit! Seriously letih ngan semua ni. Bila anak dara tak kahwin, mengata mcm2.... bila dah kahwin tp tak beranak... mengata lagi... Bosan!! Marah betul malam ni... harap next entry aku cool down sket.

3 comments:

The Ugly Mother said...

manusia memang camtu..sabo aje le. Allah tahu segalanya. Be happy k

azieazah said...

Kita tak mampu puaskan hati semua orang...

Cik Sibuk said...

Salam kenal,

Wahh..rilek giler ur ofismate tanya soklan cam gitu?

Apa punya orang daa..