Thursday, October 28, 2010

She Want Me Dead

Lupakan soal grammar dari tajuk di atas, sebab kita bukan berada di dalam kelas Bahasa Inggeris. Rasanya si penulis juga mungkin tak terfikir soal grammar ketika menulis perkataan ini, apa yang dia tahu..... "orang lain paham dan 'she' pun paham, sudahlah".





Mangsa merupakan seorang lelaki melayu berusia 25 tahun dan tinggal di Sungai Petani. Kejadian berlaku di KM12.25 antara B.M. - Simpang Ampat.
Pesanan Penaja :
1- Next time sila gunakan Bahasa Melayu untuk mengelakkan orang lain terasa hendak membetulkan ayat anda walaupun anda telah tiada.
2- Jangan senang2 sebut "pergi mamposlah engkau" bila anda marah sebab orang yang menerima pesanan anda tu mungkin lurus bendul.
3- Jangan jadikan landasan keretapi, jalanraya atau mana2 laluan pengangkutan awam sebagai tempat bunuh diri kerana masyarakat sebolehnya enggan mencampuri urusan peribadi tetapi bila anda telah menyebabkan kelewatan terhadap pengangkutan awam yang digunakan mereka setiap hari, tentu aje mereka akan marah (atau jadi kak nam).
4- Jangan bunuh diri, nanti tak cium bau syurga.

11 comments:

kakcik said...

Na'uzubillahhiminzalik.... :(

siti murni said...

sesungguhnya rasa x sedap sgt2 bila tgk pic tu..:(
ngeri....

Panglima Muda said...

aduh, ini kematian yang aku suka tenguk.....jangan cerita bau syurga , bau neraka pun dia tak kenal. Orang perempuan yang tinggal tu pulak tentu " happy" atau hantu lelaki tu akan datang kacau. Namun begitu kita bagi satu kalung tahniah kepada mereka yang memulakan maslah ini

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

kak cik - minta dijauhkan keturunan kita daripada mata sesat.

Siti Murni - mmg tak sedap... malah pahit dan payau.

Panglima Muda - Kalau saya jadi perempuan tu, kalau tak diganggu hantu pun rasanya tak senang duduk kalau teringat.

semut api said...

sadissss....

@cu SaYaNg said...

erk..sian nye dia...

azieazah said...

Sadis...

kebelakangan ni ramai lak orang Islam buat gini.

Zezebel said...

Uiks.
Gambar ni ngeri betul. Mau termimpi la saya malam ni. cepat-cepat tekan ruang komen ni tadi.
Salam kenal dan jumpa lagi ya.

azmiroy said...

Budak2 sekarang kurang pegangan agama, terikut2 trend negara barat bunuh diri boleh selesai masaalah seolah2 tak ada apa2.
Dimana silapnyer.....

zeqzeq said...

di jauhi..dari keturunan..

TheBentPencil said...

Ni la orang kata tak ada "english edukesyen".

dan juga religious education.

heh.