Friday, October 01, 2010

Photos: A Tale From Tioman

Day 1 : Baru tiba di Airport Tioman
Day 1 : Check-in hotel. Kebanyakan yang membanjiri lobi pelancong asing.

Day 1 : Jalan2 ambil angin petang dihadapan resort.

Day 2: Bila diminta bergaya ala2 model....

Walaupun nampak kejung, tapi boleh la..... Model pokok kelapa.

Day 2 : Monyet itu mencuri chezels di atas meja makan aku.

Day 3: On the boat for Snorkelling and Island Hoping

Day 3: Pulai Island. Memberi ikan makan roti. Beratus2 ikan dihadapan kami waktu itu. Excited Tarzan & Jane.

Day 3: Boatman mendapatkan Nemo untuk dilihat oleh Tarzan & Jane di Coral Island.

Day 3: Kampung Salang. Dibelakang ialah Resort Tengku Adnan yang terbengkalai. Resort tu sangat cantik tapi sayang tak boleh diduduki.

Jeti Kg. Salang

Day 3: Renggis Island. Dalam ni... lebih kurang 10 meter.

Day 3 : Hubby memang selamba snorkelling tanpa life jacket.

Dapat ikan 10 ekor.... manis~!!! Mak goreng garing2.....

Lepas mandi air laut, kami ke swimming pool pula.

Day 4: Kampung Juara di Turtle Hatchery. Penyu ni buta sejak lahir dan hatchery ni adalah satu badan kebajikan swasta yang diusahakan oleh mat-mat saleh bagi membela nasib penyu2 yang cacat sejak dilahirkan.

Day 4 : Bergambar di tepi pantai Kampung Juara.

Sempat bergambar di hadapan Chalet Kampung Juara.
Start from 2nd day hingga day 5th, sini la tempat penginapan kami.

Mengutip seyshells bersama Jane (Aliyah).
p/s: Untuk gambar2 yang lebih banyak, checkout my FB.


12 comments:

kakcik said...

Lihat pinggangkuuuuuuuuu.. ramping kannnnnnnnn... hehehe...

Teruja tengok gambar2 yang cantik tu.

kakcik baru perasan... Vic tak tukar link blog kakcik yang lama tu, ya?

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Yang ramping tu pinggang kak cik... lagi plak lepas turun beberapa kilo aritu...

Vic nak turun sekilo pun payah. Sakit hati sungguh kalau diet.

p/s: sebenarnya sebelum ni ada dua.. satu yg lama, satu yang baru. Nak delete yang lama sekali terdelete yang baru agaknya. Nasib baik kak cik perasan... dah selamat dibetulkan. :)

@cu SaYaNg said...

wah...cantik nye!!!!!
teruja nk pegi sana...

FTN said...

waaa best aa kalau dapat gi snorkeling..

tak penah ada chance nak merasa lagi.. asal nak cuti je mesti penuh aktiviti lain..hihi

lawo aa pulau tioman..mesti best kalau minat amik gambar kan?

ana said...

wah...bestnyer bercuti. tetiba je rasa nak gi bercuti...hehehehe

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Acu - pergi Acu, jangan tak pergi. Memang tak rugi malah berbalo-baloi..

FTN - Try le sekali pi snorkelling, memang seronok. Dapat rasa sendiri keindahan hidupan laut. Memang susah nak digambarkan dengan kata2..

Ana - dah tiba masanya untuk pergi bercuti... :)

azieazah said...

Wahhh meriah dan berwarna warni gitu. Sesuailah percutian. Kak Azie pun suka dengan laut dan pantai.

Wahhhh... jeles kiter.

zeqzeq said...

duh aduh...kempunan saya...menikmati jernih airlautnya

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Kak Azie - Kak Azie kan selalu pi bercuti, aritu pi terengganu siap makan satar, telan2 liur I.. bila pi Terengganu raya lepas... bukan kata satar, daun pisang buat bungkus satar pun vic tak merasa...

Zeq - sila ke laut berhampiran dengan segera bagi menghilangkan kempunan.

Bro Framestone said...

tension kalau dapat enjoy2 cam nie mesti best kan...

Vic.. bila la kita nk ketemu ek

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

siti murni said...

pheeewitt....nak pinjam topi model tu boleh?lawa lah!

vic..truly jealous! tak pernah sampai tioman...entah bila ada rezeki nak pegi ni.

besides snorkelling...apa lg best buat kat sana?

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Bro Framestone - Ntah bila agaknya jumpa. Sorang di sini, sorang di sinun... Tapi masa gathering bertemu juga. ahakss...
Bro yg bersalah sbb tak datang gathering 2x.

Siti Murni - banyak aktiviti yang berkenaan laut macam diving, island hoping. Kalau nak aktiviti lasak pun ada jungle trekking, cycling.

Ada juga aktiviti sampingan macam main golf, fishing, banana boat, jet ski, parasailing.... banyak lagi la...

Just go the the activities' counter dia akan recommend berpuluh2 aktiviti. Pilih saja yang anda mahu.