Saturday, September 04, 2010

Matta Fair Sept 2010

Seperti MATTA Fair yang terdahulu - kami tak melepaskan pelung untuk ke MATTA kali ni juga. Hari pertama aku bertolak dari rumah pukul 6 petang, sebaik aje balik dari kerja. Malangnya Kuala Lumpur mengalami kesesakan jalanraya yang amat teruk sehingga membuatkan kami terpaksa berbuka dalam kereta. Hanya tiba di hotel pada pukul 8.30 malam.

Setelah meletakkan barang2 dalam bilik dan menyediakan tempat tidur, berak dan makan Mika, aku dan hubby pun terus berjalan kaki dari Dynasty Hotel ke PWTC. Malangnya kaunter tiket dah ditutup dan tiada pengunjung yang dibenarkan masuk lagi. Ketika terjengah2 kat pintu masuk tu la aku terlihat kelibat ayah ngan adik aku yang baru habis membuat 'tawaf' dalam PWTC.
Pemandangan malam di sekitar bangunan PWTC 2, dari bilik kami di Hotel Dynasty.
Ok.. as usual... the queen bed was shared by the 3 of us. Hubby, me n Mika.

Day 2- Matta Fair. Terbangun dari tidur gara2 ketukan pintu bertalu2 oleh adik aku yang cukup dengki dengan ketenangan tidur kami. Akhirnya pukul 11.30 kami menuju ke dewan PWTC 2 dengan berjalan kaki. (Dari hotel cuma 5 min aje berjalan kaki). Sesak bangat!! Kebanyakannya pengunjung berbangsa Cina. Aku selalu terpk, kenapa tiap kali MATTA Fair cuma bangsa ini aje yang memonopoli event ni? Apa orang melayu tak suka melancong ke ataupun orang melayu tak main MATTA Fair, (apa barang beli tour murah2, i beli yang mahal2 je... time takde offer)... mungkinkah?
Tekun gadis kecil molek ni menconteng payung di booth Vietnam.
Sempat juga berposing dengan baju tradisi orang2 Korea di booth Korea.

By the way nak share satu info dengan korang semua, pagi ni bila housekeeping hantar paper aku ada terbaca mengenai jualan tiket penerbangan ke Indonesia jatuh merundum. Dan hari ni ketika tiba di booth pelancongan Indonesia, ya, memang lengang betul. Nampaknya rakyat Malaysia turut berkongsi kekecewaan mereka terhadap Indonesia. Malah keluarga aku yang pada mulanya merancang untuk ke Bandung juga telah membatalkan hasrat dan menukar destinasi percutian kami ekoran kes ini. :)

p/s: will be stay another night here, malam ni planning mahu serbu lagi ke PWTC lepas berbuka. Tadi terlalu kepenatan. Banyak lagi booths tak sempat singgah.


5 comments:

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

@cu SaYaNg said...

dah dapat ke destinasi percutian nye???

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

dah dapat....

Sebelum ni pilihannya ialah Bandung. Indonesia - negara miskin tapi sombong...
Pilihan yang baru ni sebuah negara miskin juga tapi tak sombong....

azmiroy said...

vic> negara miskin bodoh sombong

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Azmi - iya, itu lebih tepat. Negara miskin yang bodoh sombong.
Tambah lagi : Kalau pandai pun tak boleh nak diikut, bodoh pula tak boleh nak diajar.