Saturday, July 31, 2010

Day 2 @ Bintang Walk

Sambungan Dari Entry Sebelum Ni:-

Lepas puas meronda KL menempuh traffic jammed (memang sesak giler arrr jalanraya kat KL ni, menguji kesabaran sungguh. Nasib baik tak puasa) akhirnya kami balik semula ke hotel. Park kereta dan plan untuk berjalan kaki aje menyusuri Bintang Walk. Destinasi pertama ialah Pavillion.
Pavillion tgh sale.. Bergambar di hadapan wording yang leh buat aku gilerr...
Seperti yang hubby janjikan, kami ke Theobroma Chocolate Lounge. Sementara menunggu makanan yang diorder sampai, aku mengambil kesempatan tengok2 dulu coklat. Last2 hubby cakap, "ambiklah coklat mana awak nak." Wowwww~!!!!!

Inilah coklat pilihanku. Heheheh... 5 ketul je. Kang pilih banyak2 tercekik plak hubby nak bayar. Menu terbaru yang dicuba kali ni ialah Sandwich Chicken Mayo, memang sedap!

Selepas puas tawaf Pavillion kami menyusuri kembali Bintang Walk dan akhirnya singgah di Haagen Dazs Cafe berhadapan Lot10.

Kebetulan terserempak dengan ayah yang baru keluar dari hotel, so ayah joined us. Seem like he really loves the Mango Sorbet - ice cream Andy instead of mine - Macadamia Nut & Belgium Chocolate.
Hujan lebat turun mencurah ketika kami sedang menikmati ice-cream. Lepas hujan berhenti kami menyusuri semula Bintang Walk untuk pulang ke hotel sambil berfikir.... malam ni nak pi mana ye?? Hmmmmm
p/s: Untuk En Hubby, terima kasih daun keladi.......

10 comments:

Dayung Serian said...

bestnyer gi jenjalan:)

shazriena said...

nak shaz nak wat mcm sis vic wat.. berjalan2 gitu hahaha

azieazah said...

I missed BB sooo much.

Sejak dah kerja area situ, tak pernah lagi meronda sana. Sungguh rindu.

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

dayung - dayung kan baru balik dari KL kan? aritu shopping kat Bukit Bintang...

shaz - ha shaz... apa lagi... cepat ajak cik abang jalan2 KL..

Kak Azie - KL Plaza dengan depan Pavillion tu tgh ada renovation besar2an la kak Azie, bertambah sesak skang ni.. sebab laluan untuk pedestrian jadi tambah sempit.

Tapi pemandangan malam minggu depan Pavillion sangat menakutkan. Anak2 muda melayu terlampau ramaiii dengan dengan pakaian seksi, pelik dan jelik. Dunia la ni sangat menakutkan... itu baru zaman kita... lum lagi zaman anak2 kita..

zeqzeq said...

bahagia hilangkan tekanan kerja hee ,,

siti murni said...

dapat jugak apa yg diidamkan yer..hahaha...tu tuah I tolong back-up u kat FB tu...patut nye I mintak upah la...5 ketul cekelat eksklusif tu...hihi

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Zeq - masa tu mmg hilang stress pasal kerja... tp bila Isnin kembali bekerja, terasa stress semula.. hahaha

Murni - tu la... nampaknya kena belanja u la murni... so.. bila nak ke kl?? Hahahhahahah...
pos2 belanja tak main la..
Mahu I belanja kena datang sini ok.. heheh.

ibnu marzuki al firdaus said...

wapsite: http://mobile.airasia.com better for http://www.airasia.com/nl/nl100802oua7_my.htm instead of website: http://www.airasia.com sebab last year i manage to get just rm250 return ticket KL-ABU dhabi compare to rm500 same date & time... all the best! boleh p russia, china + japan by ferry guna http://seat61.com/SouthKorea.htm update lagi boleh dipercayai. anybody mau ikut wa sekali on the 1st nov?

echah_syed said...

so sweet cara hubby vic offer eh... :)

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

combi - Hahaha... bagi motivasi untuk teruskan usaha mengumpul duit.