Monday, June 28, 2010

Untuk yang sedang menunggu.....

Uih... berdebu sudah blog aku ni... fuhhhhhhhhhh... uhuk uhuk... kalau lagi seminggu ditinggal mcm ni sure siap pakej sarang labah2...

Dengar2nya ada orang tu satu hari sampai 3x bukak blog Vic... "Bukan apa... mana tau kot Vic update blog, takut lambat baca." I'm touched... tak sangka ada gak orang nak baca rapu raban vic. Thank you very much... Ehem ehem... my officemates pun skang dah pandai baca blog I ye? Tiba2 leh ada yang tau apa yg aku tak pernah bgtau secara verbal (cuma taip dlm blog saje).... ehem ehem...

Ok... let me see apa yang nak dikongsi. England kalah... hahaha... Takpe.. janji aku dapat tgk muka Beckham yg hensem masa tgh rehat separuh masa. Dah happy giler.. lompat2.. peluk2 bantal.. sungguh over excited.

Weekend aritu seluruh family mertua datang rumah. Mereka sebenarnya dalam perjalanan dari JB ke Tg Malim. Kelam kabut aku. Almaklumlah... ramai nak datang - aku plak masih berada di Klang. Tak sangka langsung mak mertua dan ipar duai nak singgah rumah. Aku jadi risau gelabah boyan. Bukan apa... 1st takde preparation - rumah lum kemas, apa pun tak masak, 2nd aku memikirkan bolehkah dowang selesa di rumah aku yang kecik sempit?? Akhirnya aku memilih Choc Cheesy cake dari Secret Recipe dan 1oz Big Apple Donut untuk santapan tetamu jauh. Mcm biasa la... Abg Ipar aku memang suka tul Cheese cake secret recipe. Kakak ipar plak suka coklat cake.... ha... dah regu la tu. By the way... kak ipar aku tgh sibuk dengan projek kuih simpul kasih. Sebalang RM10 - paling murah tu, biasa kat kedai paling murah leh dapat pun RM13. Nak order kasi tau ye... tgk world cup sambil kunyah serunding simpul kasih sedap gak kan?? Hahaha... (sempat lagi ko pomot ye Vic).

Banyak juga perkara yang berlaku tapi kurang penting untuk dikongsi. Selebihnya aku terlupa. Ok... (waktu ni Mika dah bergayut kat baju kaftan aku. Hilang kosentrasi aku kejap)..

Akhir sekali sblm terlupa... Tahniah untuk kawan2 tersayang yang telah dinaikkan pangkat especially to my best best best friend Haida. (fb: Aida bebe). Tak lupa untuk Ridani ngan Kak Roha.... Thanks for the KFC tadi.. and Mc Donald and Pizza Hut soon. Dani ngan Kak Roha jangan buat2 lupa k... hehehe.... congratulation on ur promotion.

6 comments:

kakcikseroja said...

Vic.. letaklah gambar Mika.. mesti dah comel dia, kan? :)

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Ok.. InsyaAllah.. next entry vic letak gambar dia. Tak pernah pun ambik gambar dia sebabnya nak tunggu dia gemuk dulu...

Peliknya... makan banyak... tapi tak gemuk juga... baka kurus kot.. heheheh

azmiroy said...

ahhhhhaaa bergerak balik blog ini....

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

azmi - hahaha.. ibarat keretapi tanah melayu yang baru panaskan enjin lepas tak gerak lama... slow je..

@cu SaYaNg said...

simpul kasih tu yg popia simpul ada serunding tu ke vic?

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Acu - yer acu... itulah kuihnya... sesuai dimakan ketika raya dan sambil tgk tv... hehehe