Wednesday, May 19, 2010

Pening Cikgu Kalau Anak Murid Macam Ni....

Kids Are Quick
___________________________________

TEACHER : Maria, go to the map and find North America .
MARIA : Here it is.
TEACHER: Correct. Now class, who discovered America ?
CLASS: Maria.
____________________________________

TEACHER: John, why are you doing your math multiplication on the floor?
JOHN: You told me to do it without using tables.
_________________________________________

TEACHER: Glenn, how do you spell 'crocodile?'
GLENN: K-R-O-K-O-D-I-A-L'
TEACHER: No, that's wrong
GLENN: Maybe it is wrong, but you asked me how I spell it.


(I Love this kid)
___________________________________________


TEACHER: Donald, what is the chemical formula for water?
DONALD: H I J K L M N O.
TEACHER: What are you talking about?
DONALD: Yesterday you said it's H to O.

_________________________________

TEACHER: Winnie, name one important thing we have today that we didn't have ten years ago.
WINNIE: Me!

__________________________________________

TEACHER: Glen, why do you always get so dirty?
GLEN: Well, I'm a lot closer to the ground than you are.

____________________________________

TEACHER: Millie, give me a sentence starting with ' I. '
MILLIE: I is...
TEACHER: No, Millie..... Always say, 'I am.'
MILLIE: All right... 'I am the ninth letter of the alphabet.'

_______________________________

TEACHER: George Washington not only chopped down his father's cherry tree, but also admitted it. Now, Louie, do you know why his father didn't punish him?
LOUIS: Because George still had the axe in his hand...
_____________________________________

TEACHER: Now, Simon, tell me frankly, do you say prayers before eating?
SIMON: No sir, I don't have to, my Mom is a good cook.
_____________________________

TEACHER: Clyde , your composition on 'My Dog' is exactly the same as your brother's. Did you copy his?
CLYDE : No, sir. It's the same dog.
___________________________________

TEACHER: Harold, what do you call a person who keeps on talking when people are no longer interested?
HAROLD: A teacher

Hahahaha.... Selamat Hari Guru, walaupun terlewat ucap jasamu guru tetap dikenang selalu.

Terima kasih banyak2 kepada cikgu yang telah menjadi orang terpenting (selain mak dan ayahku) yang membentuk aku untuk menjadi AKU yang hari ini.


14 comments:

kakcikseroja said...

hehehe.. bukan setakat pening cikgu dibuatnya, mahu masuk wad sebab darah naik mencanak-canak. :)

From The News said...

hahaha lawak aa yang I tu..
siot btol..ada saja idea siapa yang buat lawak-lawak ini..

baru ada mood nak sambung keje..hehehe

shazriena said...

hahaha kalau mcm ni la anak murid ku komfem la ak mkn penadol hari2..
but it cute :)

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Kak Cik - tu la sebabnya vic tak layak jadi cikgu. hahahah

FTN - tu la pasal... ada kemungkinan ni bukan idea lawak tapi kejadian sebenar seorang cikgu. Sadis sungguh kalau dari pengalaman sendiri.

Shaz- Kalau betul anak murid shaz camni, maknanya shaz pun kena belajar cara berloyar buruk balik... kalau tak susah nak menang ngan murid sendiri.

azieazah said...

Perhhh.. lawak anak murid tuh.

Memang nak makan penyepak jarak jauh tu.. hehehe

siti murni ishak said...

hehehe...betul2..jgn kata pening, silap hari bulan kalau dapat 3 4 orang anak murid cmni...mau pengsan cikgu....

zeqzeq said...

bertuah dapat murid macam ini

@cu SaYaNg said...

confirm kena darah tinggi kalau dpt anak murid macam nie

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Kak Azie - bahaya cikgu ni, habis disepaknya anak murid loyar buruk. Kak Azie pun tak leh jadi cikgu nampaknya. Nanti kena saman ngan mak bapak budak.

Murni - masuk front paper la SEORANG CIKGU PENGSAN GARA-GARA KERENAH ANAK MURID. Nampaknya murni pun tak leh jadi cikgu.

Zeq - bertuah ada cikgu yang sanggup melayan murid mcm ni.

Acu - hahahah.... baik acu jangan jadi cikgu. Elok2 panjang umur jadi pendek plak gara2 darah tinggi.

azmiroy said...

yang pastinya budak-budak itu semua besar nanti akan menjadi lawyer. samaada lawyer betul ataupun loyarburuk. te....he....he...

Dayung Serian said...

boleh kena heart attack teacher tu hehehe....

zeqzeq said...
This comment has been removed by the author.
Bro Framestone said...

budak2 zaman skrg dah terlebih advance.... bro pun dah selalu terkena

BroFramestone Blog

iDAN said...

anak-anak terkadang minda mereka lebih berkembang... kita jadi makin jumud bila berbual dengan mereka...

tanya soalan pelik lagi pelik jawapan mereka...