Monday, April 26, 2010

Janda Bergetah Mencari Bakal Suami.

Leganya - balik Tg Malim weekend lepas dapat berurut seluruh badan dengan Cik Raja dari Sungai Dara. Perhh sentuhan jarinya mengurut badan aku sampai terangkat-rangkat punggung J-LO aku menahan sakit - tapi sedap - lega terasa badan. Hasil dari urutannya aku berjaya membetulkan urat belikat yang dah tenggelam masuk angin dan bengkak2 kaki kerana kegemukan mendadak. Alhamdulillah... kini lenaku diulit intan. Intan?

Minggu lepas kita bercerita tentang kisah sedih, minggu ni aku nak rehatkan minda kita2 dengan cerita panas lucu. Ok kan? Mungkin ada yang pernah terbaca kisah macam ni tapi ayat2 di bawah ni adalah diolah aku sendiri - dan susah payah ditaip oleh aku juga. So far, lepas aku print dan pass kepada kawan2 seofis semua dok bantai gelak di pagi Isnin. Kalau tak muka ketat je pagi-pagi Isnin ni. Moga kowang pun leh sekurang2nya tersenyum membaca kisah kat bawah ni.


***********************************************************************
Al-kisah….. ada seorang janda muda bergetah yang comel, cantik dan cute telah lama menjanda lepas kematian suaminya. Setelah bertahun menjanda, wanita cantik ini kesunyian dan memasang niat untuk kahwin sekali lagi. Memandangkan janda ni lawa, cantik, bergetah ramai la orang-orang kampung yang teringin berbinikan si janda ni.

Untuk memudahkan orang kampong dan sebagai guideline untuk mereka yang berminat, maka si janda ni buat satu iklan mengenai syarat-syarat untuk menjadi suami dia:
Ada 3 syarat utama yang wajib dipenuhi oleh setiap calon:-

1- Orang tu mestilah bukan mata keranjang. Tak mudah tergoda dengan perempuan cantik yang lain.

2- Orang tu bukan kaki pukul isteri – kerana dia takut dengan berita2 semasa pasal suami pijak perut isteri, pukul isteri, belasah isteri… hish ngeri.

3- Orang tu mestilah mempunyai alat sulit yang perkasa. Hebat di ranjang.

Setelah membuat iklan tersebut, maka ramailah jejaka/ orang tua/ anak muda yang mencuba nasib mengurat si janda ni. Sampai 3 hari 3 malam orang beratur untuk ujibakat jadi suami dia. Namun tak ada satu pun yang menepati ketiga-tiga syarat yang diberikan. Ada yang kurang satu syarat, ada kurang 2 dan tak ada langsung ciri2 pun ada.

Si janda semakin putus asa. Sehinggalah pada malam terakhir ujibakat, masih belum ada calon yang mempunyai ketiga-tiga kriteria tersebut. Akhirnya bila semua calon sudah habis… janda tu pun masuk la ke bilik tidur dengan perasaan frust yang amat sangat.
Baru dia nak tertidur tiba2-tibaterdengar ketukan di pintu rumahnya bertalu2… TOK! TOK! TOK! TOK! TOK! TOK!

Apabila Si Janda membuka pintu ada seorang lelaki berkerusi roda tanpa tangan dan kaki sedang menunggu di luar. Dia memakai spek mata hitam walaupun hari sudah malam…
“Ya, apa saya boleh tolong encik?” tanya Si Janda tersebut penuh sopan.
“Saya datang nak ujibakat menjadi calon suami cik,” jawab lelaki tersebut.
Maka Janda muda tu terkejut lantas memandang lelaki kudung kaki dan tangan tu atas bawah, kemudian atas bawah lagi. Dengan perasaan kurang yakin si janda bertanya, “Adakah anda menepati ketiga-tiga syarat yang saya tetapkan?”
“Sudah tentu,”
jawab di lelaki kudung yakin. “Baiklah…. Kalau betul… cuba buktikan,” kata janda muda tadi.

“Baiklah, syarat pertama. saya memang bukan mata keranjang sebab saya buta. Saya tak mungkin terliur tengok perempuan lain yang lebih cantik dari cik,” jawab lelaki itu sambil membuka spek matanya.
Janda tersebut berpuas hati lantas bertanya,
“Bagaimana syarat yang ke-2?”
“Seperti yang cik nampak, saya kudung tangan dan kaki maka tidak ada kemungkinan langsung saya akan mengasari cik, apatah lagi memukul cik.”
Janda tersebut berpuas hati dengan jawapan lelaki kudung itu. Lantas sambil tersenyum dia bertanya,
Baiklah, dengan keadaan awak yang macam ni sekarang, apa yang awak boleh buktikan mengenai syarat ke-3 tu?” tanya Si Janda dalam nada suara seperti mengejek.

Si Kudung tersenyum sambil berkata… “Cik fikirlah, saya kudung tangan dan kaki…. Jadi cuba cik fikir, saya mengetuk pintu rumah cik dengan kuat tadi menggunakan apa?? Hehehehehee”

Terpengsan terus janda tersebut mendengar jawapan Si Kudung tadi…


Friday, April 23, 2010

I just can't stop crying.

Pagi ni rasa mengantuk sangat. Mungkin disebabkan malam tadi tidur agak lewat. Terbangun pula pukul 3 pagi gara2 orang sebelah (suami) tengok bola dalam bilik. Bila dah terjaga mula teringat adik perempuan aku dengan anak lelakinya di rumah. Kemudian terngiang-ngiang suara Aliyah malam tadi "Mommy, kakak windu mama. Kakak windu Ajiem". Mengalir airmata aku mendengar kata-kata dia. Budak usia 2 tahun setengah, apalah yang dia tahu tentang H1N1, tentang kuarantin. Yang dia tahu - dia dah lama tak jumpa mama dan adik lelaki yang selalu menjadi peneman dia bermain. Dia tak pernah berpisah lama. Dia tak biasa.

Sebelum balik rumah mak semalam, aku belikan dia mainan. Puzzle blok kayu dengan tools menukang. Macam cerita Handy Manny, kartun yang dia selalu tgk kat tv. Suka betul dia. 3x dia ucap terima kasih. Aku jadi sayu. Lantas aku cakap, "Kakak tukar baju, mommy nak bawak kakak beli mainan lagi." Dia angguk lantas bangun menukar baju cepat-cepat. Kemudian dia tolak pintu cermin dan sarungkan selipar. Aku bawa dia ke pasaraya berdekatan. Aku belikan dia selipar cantik berwarna pink (dia yang pilih sendiri) dan permainan muzik Xylophone. Bila dalam kereta dalam perjalanan balik dia cakap, "Mommy, masheh (terima kasih). Mommy bawak kakak jalan, mommy beli menan (mainan), mommy beli shiper (selipar). Masheh mommy." Kemudian dia sentuh tangan aku yang sebelah ketika itu sedang memegang gear. Aku menangis semahu2nya. Aku sebak sangat. Aku tak sedar dia dah besar, dah petah bercakap. Dia dah pandai meluahkan apa yang dia rasa. Mommy tak tahu mcm mana nak mengubat rindu kamu pada mama dan pada Ajiem, tapi mommy akan berusaha melakukan yang terbaik untuk kamu. Mommy janji.

Malam tadi adik aku menelefon ketika aku sedang melayan Aliyah bermain permainan muziknya. Sememang dia begitu, sehari lebih dari 10x dia menelefon rumah mak semata2 nak bercakap dengan Aliyah. Dia terlampau rindu. Dah seminggu dia tak jumpa dengan Aliyah semenjak dia dan anak lelakinya (bongsu) disahkan +ve H1N1. Aku memberikan telefon kepada Aliyah setelah diminta adikku. Tak sampai 5 saat telefon bertukar tangan kepada aku kembali. Seperti biasa dia tak mahu cakap dengan mama dia. Mungkin dia terlalu sebak sebab sebaik mendengar suara mama dia, airmatanya akan bergenang.... dan dia takkan mengeluarkan sebarang kata2 pun selepas itu.

"Dia tak mahu cakap dengan kau, Ja... dia sedih. Mungkin sebab dia terlampau rindu," kataku.
Aku terdengar suara adikku teresak-esak di talian sana. "Ija pun rindu dia, Long." Kemudian aku hanya terdengar suara dia teresak2 menangis. Aku turut menangis. Aku memikirkan - sedangkan aku pun tak mampu berjauhan dengan Aliyah - inikan dia pula sebagai ibu. Aku suruh dia banyakkan bersabar dan jaga kesihatan dirinya dan Ajiem. Dia akur lalu meletakkan telefon. Sebaik talian dimatikan - aku menangis semahu-mahunya memikirkan mengenai adik perempuan aku yang seorang itu. Mana berdepan dengan penyakit, dikuarantinkan dari keluarga tersayang dan menahan rindu terhadap anaknya - demi memastikan kesihatan anaknya dan keluarganya.

Tiba-tiba Aliyah datang kepadaku. Dia mengelap airmataku dengan jari-jarinya yang halus. "Mommy nangis ye?" Aku jadi bertambah sedih dilayan begitu. "Mommy, kakak rindu mama. Kakak windu Ajiem." Lalu aku memeluknya kuat2. Dia membalas pelukanku sambil menangis. "Mommy pun rindu mama dengan Ajiem. Kakak sabar ye. Mama dengan Ajiem sakit. Nanti bila mama dengan Ajiem dah sihat, kakak boleh jumpa diorang ye." Dia mengagguk juga walau dalam menangis tu. Sungguh..... aku tak dapat berhenti menangis sejak itu. Sehingga waktu entry ini ditaip - aku masih menangis teresak2... mujur dalam bilik ofis yang tertutup.

Tuesday, April 20, 2010

Service Taik Kucing Hospital Kerajaan.

Weekend aku yang lepas tak seindah biasa. Hanya terperuk berguling2 kat rumah dek penangan sakit perut yang amat sangat. Katil dan bantal peneman setia. Walaupun adakalanya tak tidur - hanya menonggeng, menghempaskan badan berkali2, mengaduh dan kadang2 menangis. Tak tahu berapa lama lagi perlu menghadapi hari2 begini dalam setiap bulan. Tak tahu dan takut nak tahu.

Qhairul Nazim (Ajiem) tak sihat. Maka Sabtu Ahad bersamanya seolah2, aku menjaga dia dan dia menjaga aku. Aku tak tahu apa yg membuatkan aku batuk2 teruk, sakit tekak, selsema dan kurang selera makan. Berjangkit dengan Ajiem atau disebabkan penangan menanggung sakit perut teruk selama 3 hari. Tapi aku tak demam. Isnin bila kembali kerja - memang belum sihat walaupun tak demam. Ajiem pula makin teruk, dihantar ke hospital Sri Kota untuk blood test. Bila mak bawa dia balik rumah, terus dia tertidur gara2 penat menangis tengok muka doktor. Dia memang fobia nampak doktor. Namun lebih kurang sejam kemudian Ajiem diarahkan kembali ke hospital kerana darahnya +ve H1N1.

Terkedu dengan berita tu, aku segera ke panel klinik berhampiran ofis. Setelah menceritakan serba sedikit masalah aku, doktor membekalkan sekeping MC, Vitamin, Ubat batuk, ubat sakit tekak, ubat selsema dan sekeping surat bertulisan tangan panjang lebar kepada hospital kerajaan yang menyatakan simptom2 yang aku hadapi dan perlunya aku menjalani pemeriksaan H1N1.

Apa yang berlaku di hospital kerajaan? 3 jam lebih menunggu yang sangat2 mengecewakan. Setelah menunggu giliran berjam2 barulah dapat bertemu doktor. Aku faham. Pesakit memang ramai. Semuanya nak bayar RM1 untuk rawatan dan perubatan, aku mungkin rare case - datang kerana terpaksa. Aku menerangkan apa yang terjadi kepada doktor yang merawat. Dia masukkan termometer dalam telinga. 37 darjah celcius. "Awak tak demam". Itu aku pun tau. Aku pun dah cakap tadi. Doktor klinik aku pun dah tulis suhu badan aku dalam surat tu. Sama.
Soalan yang ditanya hanyalah "umur awak berapa?" "28 ", jawab aku. "Ok. Boleh keluar ambik ubat." Itu sahaja...percayalah. Dia takde letak stetoskop dekat dada, takde pam ambik bacaan darah... tak ada apa... Inikah harga 3 jam setengah aku menunggu tadi?

Ambik ubat dekat kaunter? Aku jamin ubat yang aku dapat dekat panel aku tadi jauh lebih mahal dan lebih berkualiti dari ubat yang dia nak bagi ni. Aku bukan nak ubat. Aku datang hanya untuk memastikan aku tiada H1N1. Itu sahaja. Kecewa sangat. Aku langsung tak ambik ubat yang diberikan. Sebab memang aku datang bukan untuk ubat. Aku telah diberitahu bahawa hanya hospital kerajaan dan hospital swasta yang tertentu sahaja yang ada pemeriksaan H1N1. Aku datang sini kerana aku tak ada pilihan! Tidak ada surat kuarantin seperti yang sepatutnya... DAN... kalau benar aku pembawa H1N1 skang ni - aku mungkin telah menyebarkan virus tersebut keseluruh ofis kerana aku tak berhenti2 batuk dan menarik hingus dari tadi.

What a lousy service by the government hospital. Rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan. 1 Malaysia~!!! Bullshit!



Thursday, April 15, 2010

Kakak Nak Jadi Model

Aku: Kakak dah besar nak jadi apa?
Aliyah : Erm.... memegang dagu sambil mengedip2kan matanya (seolah2 sedang berfikir)
Aku: Kakak nak jadi doktor yer?
Aliyah: Nanak (Tak Nak) sambil menggelengkan kepala pantas.
Aku: Kakak nak jadi nurse macam mama ye?
Aliyah : Nanak (geleng kepala lagi)
Aku: Kakak nak jadi cikgu ye?
Aliyah: Nanak (geleng kepala lagi)
Aku: Abistu kakak nak jadi apa? Nak jadi model (ntah dia paham ke tak makna model, aku pakai sebut je)
Aliyah: Hah... Kakak nak adi mojel (nak jadi model)
Aku: (Terkejut). Kakak tau ke jadi model tu camna? Cuba tunjuk sikit kat mommy.

Aliyah bangun... kemudian dia berdiri sambil sebelah tangannya mencekak pinggang. Kemudian dia mengirai2 rambutnya dengan tangan sambil menggoyang2kan kepala. Seolah2 model yang menggayakan iklan syampu rambut.

Alamak... sape la yang mengajar dia nak jadi model ni. Ni pasal banyak sangat tengok iklan tv la ni. Agaknya gambar2 kat bawah ni menunjukkan betapa minatnya dia nak jadi model.







Monday, April 12, 2010

Memanfaatkan Grand Prize

Grand Prize penginapan 3 hari 2 malam di Commenwealth Forest Park (Taman Rimba Komanwel) yang dimenangi oleh hubby semasa cabutan bertuah Bro Maz bloggers Gathering akhirnya dimanfaatkan oleh kami. Memandangkan Jumaat aku telah sengaja mengambil AL, maka ke sanalah kami untuk check-in.
Hari pertama check-in ada ayah, emak, Aliyah dan aku. Sempat lagi ayah pekena kopi dicicah pula dengan roti yang dibeli di TESCO Selayang.

Masa gathering aritu ramai yang tak berkesempatan nak rendam kaki dalam air sungai tu pun kan? Untuk pengetahuan korang, dalam sungai tu dipenuhi anak ikan kecil yang banyak dan anak-anak ikan ni akan datang dan gigit kaki korang. Tak sakit pun, cuma geli2 je. Kalau kat spa kaki kowang kena bayar puluhan ringgit untuk treatment ni tau, tapi kat sini free je...

Memandangkan cuma kami sekeluarga je yang ada di situ dan akan bermalam di situ pada hari Jumaat tu, maka kami memutuskan untuk balik aje. Esok pagi (Sabtu) aku datang balik dengan Emak, Hubby, Aliyah dan my lil brother.

Walaupun pada mulanya si kecil ni cuak melihat ikan-ikan tersebut, tapi lama kelamaan dia sudah lupa diri. Sampai ajak balik naik Chalet pun dia tak mahu.

My lil bro cuma main celup2 kaki je. Takut air kot. Almaklumlah... air sungainya sangat sejuk.
Oh.. on the 2nd day tu, kebetulan Akhil Hayy, Waheeda dan parents serta saudara mara Waheeda turut bermalam di situ. Jadi, tempat tu jadi happening dan tak le sunyi sangat. Malam tu siap kami beramai2 siap tgk Ghost Rider di Cafe berdekatan. Hehehe... tgk citer hantu di tengah hutan di tengah malam. Kamikaze~!

p/s: Buat Acu terrrrSayang, sebaik tiba di rumah Ahad aritu, Vic telah menerima bungkusan PosLaju mu yang besar itu. Cantik sangat baju tu (baju Mexico mak Vic cakap). Dah siap try dan dah pk nak pakai waktu bila lak tu. heheheheh...
Terima kasih ye Acu. I Lebiu SOOOOO MUch~!!

Tuesday, April 06, 2010

Menjawab Tagged Azrul

Bila di tag oleh Azrul, aku rasa rasa macam pernah je jawab tag ni dulu... bila cek balik... ye la hampir sama, tak caya tgk sini.
Tapi memandangkan ia sudah lama dan mungkin jawapan sudah sikit berubah... kak vic tak keberatan nak jawab balik. (Lagipun.... mmg tgh free nak jawab tag skang ni).

1- Anda rasa hot?
Panas gak la... pasal waktu ni lum mandi lagi. Masih kat ofis (tp opis suami la).. duk sini lepak2 sementara nunggu meeting hubby habis.

2- Upload gambar kesayangan anda:-
Selain dari gambar Aliyah Umairah dalam entry lepas, saya juga suka gambar ni.....3- Kenapa anda suka gambar ni?
- Sebab pertama gambar ni diambil masa aku masih kurus lagi (sampai mak andam terpaksa jahit lagi kecikkan baju tu walaupun sudah dikecikkan sebulan sebelum hari kahwin).

- Sebab ini merupakan majlis perkahwinan aku yang pertama. Tatau plak kalau ada yang kedua .... hahahahaha.

- Kerana flower girl aku tu (yg merupakan anak buah kepada bestfriend aku) dah jadi anak dara skang ni. Bila jumpa balik dengan diorang aritu rasa sangat terkejut. Mak aii... dah besar dah flower girls aku yg comel2 dulu tu.

4- Bila kali terakhir anda makan pizza?
Tak boleh ingat.... sebab saya memang tak suka pizza...

5- Lagu terakhir yang anda dengar?
Lagu Lady Gaga - Ram.. Ram... Ramlah Ram...(tak ingat tajuk dia) dalam toilet pasaraya Giant tadi..

6- Apa yang anda buat sambil menjawab tag ni?
Tgh berfikir, nak masuk toilet ke tak? Tahan la sikit.... bagi habis jawab tag ni dulu.

7- Selain dari nama anda sendiri, anda suka dipanggil dengan nama apa?
Vic. Sebabnya dah rasi dengan nama tu.

8- Tag lagi 6 orang
6 orang yg Vic tag ni mungkin sudah ditag oleh orang lain, pernah ditag oleh vic sebelum ni atau pernah menjawab tag yang macam ni. Tapi tujuan vic bukan nak mereka jawab tag ni (walaupun kalau mereka nak jawab, sangat dialu2kan) tapi vic just describe orang2 ni seperti mengikut arahan tag ni.

1- Siti Murni.
2- iDANRadzi
3- Kak Azie
4- Acu Sayang
5- Kak Cik Seroja
6- Bro Mazidul

1- Siapa orang No. 1 kepada anda?
Seorang rakan blogger yang selalu banyak persamaan dengan aku dalam banyak perkara.

2- Bagaimana pula no. 3?
Suka sangat dengar dia ketawa, sebab bila dengar dia ketawa automatik aku akan ketawa sebab ketawakan ketawa dia. (Berapa banyak ketawa daaaaaaaaa??)

3- Pendapat anda tentang orang No. 4?
Shoooooweeeett and huggable~! Kalau bersalam laga2 pipi... purposely je peluk2 dia.

4- Kata sesuatu kepada orang No. 2
Vic selalu doakan kesejahteraan abg iDAN. Moga segera sembuh ye.

5- Hubungan anda dengan orang No. 6?
Sama seperti hubungan saya dgn Fahrin Ahmad. Jeng Jeng Jeng.... takkan la Vic ada skandal dengan Fahrin Ahmad plak kan?? Saya mengagumi kedua2nya.

6- Perwatakan Orang No. 5
Sangatlah lembut orangnya. Wanita yang tabah dan mempunyai husband yang sangat sporting.

-The End-

Monday, April 05, 2010

Anniversary Di Puncak Genting

2 April (Jumaat) aritu merupakan Anniversary aku dengan hubby. Tapi yang amat2 pelik, seorang pun dari kami tak ingat tentang hari tu. Kesannya, langsung tak ada sambutan mahupun ucapan. Agaknya memang le lumrahnya gitu kot - semakin lama semakin dilupakan. Masa tengah sibuk2 membeli belah pada hari Sabtu esoknya baru aku teringat. Ya Allah, semalam Anniversary aku!
Maka dengan harapan yang hubby pura2 lupa aku pun cakap pada Hubby, "Semalam Anniversary kita la... 2hb April." Hubby dengan muka blurr menjawab "Ha'ah la... lupa pulak.. "Itu sahaja. Oh.. sungguhlah hiba hati aku. Bila balik rumah hubby siap2 nak pergi main badminton. Sedihnya hati, tuhan aje yang tahu. Tinggallah aku keseorangan di rumah sementara hubby sedap2 main badminton selepas membuat "bodoh" mengenai kelupaaan dia terhadap anniversary kami.

Elok je dia balik dari main badminton malam tu dengan bangganya dia mencadangkan agar kami mengikut my sis and parents aku ke Genting Highland esok. Aku yang hatinya sudah terluka dan tak kuasa nak bertekak hanya setuju aje. Kami sampai Ahad tengahari dan kemudian check-in 2 bilik hotel di 1st World. Parents aku dengan my sis je yang stay kat sini, aku ngan hubby tak boleh tak kerja besok. So harus balik ke Shah Alam juga hari yg sama.

Aku rasa mungkin tema hadiah hubby kepada aku tahun ni.. "Eat Everything You Want The Most", memanglah semua hadiahnya bertemakan makanan. (Jadi jangan tanya kenapa aku tak kurus2). Mula2 dia belikan Sundae Caramel Choc Baskin Robbin, lepas tu minum my fav Frap Choc di starbucks and last sekali dia memberi aku peluang memilih beberapa ketul handmade chocolate dari Fidani di Fidani Chocolate Boutique. Sungguhlah bahagianya aku mendapat segala makanan fevret dalam satu hari serentak.

Pemandangan dari tingkap bilik hotel 1st World.

Kenapa budak kecik ni yg minum lebih air Frap Choc aku ni?


Fidani Chocolate Nyum Nyum

Dan yang paling bahagia bila ketika aku check-in aku telah terserempak dengan kekasihku ketika itu hendak check-in juga di hotel yang sama. Kemudian petang tu ketika hendak kembali ke bilik selepas membeli coklat, sekali lagi terserempak dengan beliau yang ketika itu tergesa-gesa hendak ke ABPBH. Terus aku menahannya dan meminta kebenaran mengambil gambarnya. Dia dengan senang hati membenarkan. Sempat juga aku wish good luck untuknya dan dia membalas dengan senyuman paling manis.. semanis coklat Fidani. Nyum Nyum..

Siapa kekasihku itu? Scroll bawah.... jangan malu2..

Inilah dia kekasihku itu. Fahrin Ahmad. Walaupun dia tidak menang malam tu, dia telah menang di hati aku dan semua F.A. Fans.

Dato Yusof Haslam pun sangat sporting dan tak sombong.

Hubby bergambar dengan Idolanya Faizal Ismail. Turut kelihatan dalam gambar A.G dan Kieran (Jawa Rangers).

Friday, April 02, 2010

Gambar-gambar Pengebumian Din Beramboi

Vic tau ramai yang tertunggu-tunggu nak tengok gambar pengebumian Allahyarham Din Beramboi. Vic pun antara yang tak sabar menunggu untuk melihatnya lebih-lebih lagi Abg Din Beramboi merupakan antara pelawak tersohor di Malaysia.

Ini bukan gambar2 vic tapi hasil kutipan dan ehsan dari beberapa blog untuk tatapan semua. Moga roh Allahyarham dicucuri rahmat. Isteri, Suhaini Che Man (tiga dari kanan) bersama anak-anaknya Nil Aina Adibah 18, (dua dari kanan), Meor Ahmad Shafiq 12 (lima dari kanan) dan Nil Ain Syafiqah 6 (empat dari kanan) menabur bunga pada kubur suaminya Allahyarham Mior Ahmad Fuad Mior Badri atau lebih dikenali dengan Din Beramboi di Tanah Perkuburan Islam Taman Ehsan, Kepong.

Suhaini Che Man (kanan) tidak dapat menahan kesedihan sambil meriba anak bongsunya Nil Ain Syafiqah 6, ketika majlis pengkebumian jenazah Allahyarham Mior Ahmad Fuad Mior Badri atau lebih dikenali dengan Din Beramboi di Tanah Perkuburan Islam Taman Ehsan, Kepong.

2 Keping gambar di atas kredit kepada http://www.hmetro.com.my/


Antara rakan artis yang hadir memberi penghormatan terakhir: Diana Danielle, Azwan Haji Ali, Aznil Haji Nawawi, Iqram Dinzly, Hattan, Bob Lokman, Afdlin Shauki dan ramai lagi.
Gambar di atas kredit kepada http://mygosip.com/

Ketibaan jenazah di masjid disambut puluhan jemaah yang ingin turut sama sembahyang jenazah kepada Allahyarham.

Lautan manusia membanjiri tanah perkuburan menandakan betapa ramainya peminat dan rakan taulan Allahyarham yang berdukacita atas pemergian Allahyarham.

Tak pasti Aznil Haji Nawawi ditenangkan atau menenangkan. Tapi jelas riak wajah sedih di wajah beliau di atas kehilangan teman rapat dan rakan sekontinya.
Dato' Farid (TV3) dan Aznil Haji Nawawi.....


Jangan lupa sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah. Moga dia ditempatkan dikalangan kekasih-kekasih Allah. Amin..

Thursday, April 01, 2010

Mereka Semakin Biadap!!!

Adakah sebab orang Islam mudah sangat memaafkan? Mudah Melupakan maka mudah diperkotak-katikkan oleh mereka yang beragama Anti-Islam ini?

Gambar diambil dari pameran Seni yang berlangsung di Sepanyol. Dah terlalu banyak mereka mempermainkan sentimen ini. Bermula dari filem, Lego Nabi Muhammad, Kartun di suratkhabar, perkataan ALLAH.... kini yang terbaru....

Jadi umat Islam sekalian, patutkah kita memaafkan dan tutup mata sekali lagi?