Saturday, February 06, 2010

Sujud Syukur PadaMU, Atas Segala Nikmat...

Bulan Februari kembali. Mom's n Ajim's birthday. Kali ni semuanya ada di sini including my adik bongsu yg jarang2 ada. Kali ni destinasinya Cameron Highland. Balik kerja kami ber4, (aku, hubby, adik ngan ipar) terus bertolak ke CH. We stopped at RNR Sg Buloh for Sate Kajang. Actually, my sis dah angkut parents aku dan anak2nya ke CH pagi2 lagi. Check-in hotel semua.

Reached Heritage Hotel, Cameron Highland at 12 a.m. Semua pun dah tido so we planned to celebrate the birthday on the next day. Kek masuk peti ais dulu.... dan....
Esok paginya.... surprise~!!!!!!
Gambar tu boleh dimakan okey.... Oh ye... untuk mengelakkan kakaknya kecil hati, kami selitkan juga la gambar kakak dia.
Introduced Chocolate Indulgence from Secret Recipe yang ditempah khas untuk Mak dan Ajim.
Selamat Hari Jadi Mak dan Ajim. Kami bertuah dianugerahkan ibu dan nenek sepertimu.
Gaya kepuasan birthday boy selepas makan kek.... sisa kek pun masih tercalit bawah mulut lagi tu.

Lepas seronok bercelebrate kami pun menuju ke Butterfly Farm....

Kemudian membeli belah di pasar pagi Brinchang. Gambar bawah sedang sibuk mencari souvenirs untuk kawan2 tersayang.

Strawberry cicah coklat~!! Nyum Nyum~!!

Lepas tu kami pun lepak kat Starbucks Tanah Rata. Last year masa birthday aku, hubby celebrate birthday aku kat sini gak... heheh..
Oh... I got the Tiger Chinese Year Keychain dari Starbuck. Sangat excited. Juga angpow yg ada special cake promo... huhuhu...
p/s: ketika ini masih di Starbucks mengupdate entry ni.... hehehehheheeh

9 comments:

ieja said...

seronoknya vic.. jalan lagik..

* happy belated birthday utk ajim n nenek..

zeqzeq said...

sejuk dlm coklat

hepy 2 U ajim n neneknya

Dayung Serian said...

happy belated bday 2 ajim & ur mom:) moga sihat2 selalu.

Bestnye dpt makan cokelat & strawberry..yum yum!

zeqzeq said...

bila bersyukur dalam kes kecil dan besar..itu tanda nikmatnYA berterusan..hidayah dari DiA

@cu SaYaNg said...

jauh nye celebrated bufday..

anyway,hepi bufday to both of them

azieazah said...

Wow...! stroberi tuuu.. teruja tengok..

Dah lama tingin nak pi CH ni.. tapi tak pernah lagi sampai.. huhuhuhu...

apapun Happy Birthday to your mum dan AJIM. Moga sejahtera dan ceria selaluuu...!

siti murni ishak said...

CH pulak...ish ish...rajin Vic & family jalan2...celebrate birthday mak lagi...sampaikan salam birthday kat ur mom yer..:-)

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Terima kasih semua atas ucapan birthday. Minggu ni agak bz sikit memandangkan semua kerja dilambakkan dan perlu disiapkan sebelum cuti panjang CNY.

iDAN said...

Kita baru merancang Diana dah sampai!, tapi ingat kali ini kalau nak ke Cameron nak ikut Simpang Pulai, tak tension memandu...

Ingat nak teroka semula ladang teh yang ada kilang BOH Tea; Sungei Palas Tea Centre itu, baru sekali sampai biar pun kerap juga ke Cameron.

Emmm! tak pasti bila sempat ke Cameron lagi.