Monday, December 28, 2009

Bloggers Gathering Bersama Mazidul: Tak Mahu Kalah!

Tak kisah le walaupun menjadi orang yang terakhir update pasal gath. Inilah masalahnya kalau semua kabel dan card reader nak ditinggalkan kat ofis. Nak update gambar pun kena tunggu hari kerja.

Perjalanan ke FRIM mengambil masa sejam setengah juga. Sebab terkial2 tengok map, tengok sign board... Dah masuk dalam FRIM pun tanya org, "Cik, air terjun kat mana?" Aliyah plak landing kat kerusi belakang sambil kaki sangkut kat cermin tingkap sambil jerit "nak mandi cungai! Nak mandi cungai!" Tensen tul... mommy ngan atok susah payah cari jalan... dia dok berleter.

Bila sampai je, lebih kurang 11.10 minit. Dah lewat! Ayah suh aku survey dulu mana dowang dok kumpul sblm angkut barang. Masuk je kawasan datar bawah pokok rimbun dah nampak bro mazidul cekak pinggang sambil bercerita. Aku patah balik kat keta panggil mak ayah.

Selepas bro Mazidul, orang yang kedua jelas kelihatan ialah Kak Azie. Siap dengan name tag AZIEAZAH. Kedua kerana suara dia yang paling meriah kat situ. Teruk Mazidul kena tembakan mesingun berdas2... bro mazidul pakai pistol biasa tembak dia sket2 je.
Mazidul Akmal Sidek yang aku kenali dalam blog dan tv seorang yang serius tapi bila jumpa in person dia seorang yang sangat humor, friendly dan tak banyak protokol... bak kata orang... pakai redah je. Dan memang benar dia memang suka bercerita. Memang layak dia jadi pengacara. Bloggers lain plak sangatlah sporting dan friendly. Tak kekok langsung walaupun pertama kali berjumpa. Hakikatnya gath tu memang besh.... tengok gambar je kowang mesti dah tau betapa beshnya. So, when is the 2nd?

Makanan memang banyak dan bertimbun2, sedap dan bloggers siap boleh tapau balik rumah lagi.

Kak Azie yang havoc habis dan Kak Cik Seroja "sponsor" roti gardenia pisang yang bertimbun2. Aku siap tapau 7 bungkus. Melampau sungguh!

Ha.... ape la yang kak Azie dok tembak Mazidul sampai senget2 mulutnya dia menggayakan aksi tu.

Makan Time~!!! Bro Mazidul sponsor 30 bungkus nasi lemak.

Ayah dengan Bro Mazidul. Happy tul~!

Gambar cilok dari blog kak azie, tp rasanya kak azie pun cilok dari blog org.
Terpesona aku dengar bro Mazidul bercerita sampai kerut2 kening. Ngapa la bro Mazidul muka macam sedih beno masa ni, tengah meluahkan perasaan hiba kot. ekekekek
Lagi gambar2 menarik bloggers' gathering boleh dilihat di blog ini:-
dan banyak lagi... carik sendiri!


22 comments:

iCe said...

next time punye gath kalo bley bila da fix date jgn plak kena tunda ke date lain... nanti tak dapat join macam 1st gath tu... huhuhuuuu roti gardenia tu ada stok lagi ke vic? bak laaaa sini sebungkus... muahahahahaaaa

azieazah said...

Wakakakaka.. terkedu dah.. Tak tau nak cakap apa...
Rasa dah jadi macam Ibu Keladi dah hari tu.. Wuaaa...!

@cu SaYaNg said...

acu lagi teruk..
baru nak collect gambar dari blog kengkawan semua..heheheee

oppss!! hepi dapat kenal dgn awk aritu..semoga hubungan nie berpanjangan ya.. ;-)

kakcikseroja said...

Salam Diana..

kakcik paling risau kalau takde org yang nak bawak balik roti pisang tu. Takkan kakcik nak bawak balik semula kan?? Penat kakcik 'masak dan bungkus' 2 hari 2 malam tau...

zeqzeq said...

pandai org sana jaga yer, semua pokok kayu lurus, rumput mati dedaun luruh, tiada yg rendang.,tinggi2 semua berapa agaknya usia pepohon itu?sepemeluk agaknya.

siti murni said...

i sangat2 lah jeles nyer tengok kemeriahan gath uols tu...:-(

mmg jelas sangat kemesraan tu..:-) alhamdulillah...2nd gath bile lagi..maybe ade yg tk sempat join hari tu, kali ni boleh turun padang menggamatkan suasana pulak...

siti murni said...

i sangat2 lah jeles nyer tengok kemeriahan gath uols tu...:-(

mmg jelas sangat kemesraan tu..:-) alhamdulillah...2nd gath bile lagi..maybe ade yg tk sempat join hari tu, kali ni boleh turun padang menggamatkan suasana pulak...

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

iCE- Roti tu dah takde baki la iCE. Semua dah selamat dalam perut aliyah ngan mommy dia. hahahahahah.. Tu la ko... lenkali jgn le kije waktu org lain cuti. Bangla pun leh apply annual leave tau. ekekekke..

Kak Azie - kak azie ni memang penyeri majlis dan penggamat suasana. Next punya gath kak azie wajib ada, kalau tak sape nak tembak bro MAS dan saring masakan yang org bawak. ekekekek

@cu SaYaNg - hepi sangat dapat kenal acu jugak. Harap dapat jumpa acu lagi di lain kali. Berkongsi cerita ttg percutian oversea. Bagi inspirasi nak pi cuti2 oversea.

kakcikseroja - habis roti pisang tu kak cik. Siap dengan kotak yang besar tu skali vic nampak org angkut balik. hahahahah... Sape yang malu2 nak ambik tu sure nyesal bila sampai rumah. Memang sedap la kak cik masak roti gardenia pisang tu. heheheheh

zeq - alamak... lupa ar vic nak tanya pokok kat situ umur dowang bape tahun..

siti murni - next punya gath, murni join la... teringin nak jumpa murni....

iCe said...

ok pe keje time org lain cuti... bila org lain keje kita plak cuti... muahahahaaa ni tgh cuti laaa ni... esok baru keje tp 1 ari je pastu cuti lg sampai next wednesday... lalalalalaaaa

zeqzeq said...

ice,
time org tada boleh ngoratkan

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

iCE - Hmmm.... apa yg beshnya cuti time org lain kije? Jalan sorang2, duduk umah sorang2, tgk tv sorang2... bosan la!

Zeq - kalau org dah takda mau ngorat sapa? Takkan nak ngorat diri sendiri plak? Atau iCE ngorat Zeq, Zeq ngorat iCE?

Dayung Serian said...

wahhh bestnyer gathering, nmpk meriah sangat. kalau dayung kt sana pun sure join, dpt kenal2 ngan VIC, bloggers2 & pengacara '360' Bro. Mazidul ;)

iCe said...

yg paling besh kalo cuti time orang lain keje ialah SHOPPING SAMPAI TAK HENGAT DUNIA... hak3 itu soping complex ana yang punya... ente2 sekalian pergi keje baik2... lalalalalalaaa

zeqzeq said...

ni nak tanya, yg tak mau kalah itu bab mana? bab makan ker bab..lemak?

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Dayung - memang seronok sangat dayung. Next gath terbang le ke sini... join skali.

iCE - Cair... cair.... cair...
Memang aku kalah ngan shopping.

Zeq - bab tak mahu kalah tu sbnrnya bermaksud... tanak kalah dengan blogger lain yang semua sibuk posting pasal gathering.

Kalau bab makan... vic memang dah kalah sikit sebab aritu lebih banyak sembang dari makan sebnrnya..

Tapi kalau bab lemak... I'm proud with my fat bcos it makes me looks so huggable and younger.. :P (bg perangsang pd diri sendiri)

GhOsToNe said...

besh2!!!

zeqzeq said...

Diana,
siapa nak bagi perangsang jika bukan diri sendiri..huhuu..

Dj Epoi said...

Walaweeeeeiiii

Itu gambaw rembatan Dari blog gua heheh
Kak Azie hebat juga dalam rembat merembat gambaw hehehe

Yesssss memang best sesangat hari tuh..

Tak sabaq nak tunggu perjumpaan kedua

Framestone said...

nk join time tue... Tp....

iDAN said...

Ingat sy & anak.. nak ikut kak azie pergi sebab kenderaan sentiasa bergerak maklum mila tu sibuk bersiap nak ke lumut tu!

dia tak jawab pun e-mel kita siap kita kasi no tel lagi uwaaa!!

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Ghostone - besh kan??

Zeq - tau takpeee....

DJ Epol - ohh... asal usul gambar ni dari blog DJ Epol rupanya... jauh berjalan. ekekekek...

Framestone - tapi kenapa???

iDAN - heheh... kak azie tu pun tumpang kak cik seroja.. vic tanya dia jalan pun dia tatau... camno nak tumpangkan iDAN. ekekekek

Framestone said...

saje je nk bikin suspen he...23x ada hal len yang tidak dapat dielakkan

BroFramestone Blog