Friday, December 25, 2009

Best Of 2009

2009 secara keseluruhannya adalah tahun yang menarik dan meninggalkan memori yang tersendiri. I highlighted a few events and moments that I think precious and memorable that were happen in every each months in 2009.

January 2009
New Year 2009 kami berdua buat food marathon. Memang besh. Pagi2 makan nasi lemak paling sedap dekat Gembira Seksyen 3. Lepas tu tenghari makan kat TGI Friday. Minum petang di Kebab King and dinner dekat Secret Recipe - my fav. Noodle in Tom Yum Kung.

Cuti2 Terengganu - Bercuti di Kerteh dengan mak mertua dan ipar. Melawat msjid Kristal. Main layang2 tepi pantai. Melihat proses mencanting batik. Seronok betul.

February 2009
Hari Mengingati Kekasih - Hubby belikan bantal besar kaler pink "The Sweetie" yang kemudian aku letakkan kat dalam kereta. Sampai kaler pink pekat dah jadi pink putih kelam2... hahahaha..
We also celebrated with our best friends pada masa tu. My bestfriend and Hubby's bestfriend. Tengok wayang cerita upin & ipin dan makan di Muara Ikan Bakar, Port Klang.

March 2009

My Birthday - celebrated 3 times. 1st with Anne, Bakh and Andy. Bila balik rumah mak, family aku plak celebrated dengan kek yg ada gambar Mickey Mouse written, "Happy Birthday Mommy." Esoknya kami naik ke Cameron Highland. Memandangkan it was shocking last minute vacation, tiada sebarang reservation hotel dibuat. Walaupun terpaksa membayar harga hotel yang agak mahal tapi sangat puas hati dengan biliknya yang besar, cantik dan mewah. Malamnya celebrated lagi di Starbucks Cameron Highland.

April 2009
My 4th Anniversary -Van Blooming Florist masuk ke dalam ofis. Guard informed there's special delivery for me. Despatch tu membawa jambangan bunga ros pink 12 kuntum yang sangat besar. There was a message that touched my heart. So shuwett! Malamnya celebrated dekat Grand Bluewave Hotel. Hubby got his dream gift on that night... and I got my dream food. hehehehe...

Cuti2 Langkawi - Reservation dibuat purposely for honeymoon ke berapa ntah sempena 4th Anniversary juga. Pengalaman yang paling tak boleh dilupakan ialah ketika mendaki bukit dan turun bukit di Tasik Dayang Bunting. Penat tapi berbaloi kerana kemudian kakiku diurut oleh ratusan ikan. Turut menarik bila terpaksa menggigilkan diri menaiki kereta kabel dan berjalan di atas jambatan gantung gunung Mat Cincang. Scary~!!!

May 2009
Mother's Day - Mak sbnrnya pi berjalan ke Taiping waktu ni. Jadi memberikan kami kesempatan untuk membuat persiapan surprise party untuk mak. Masalah dengan surprise party bila org yg diraikan balik ikut suka2 hati dia je. Makanan yang diorder dah sejuk lesu baru dia sampai rumah. But still was a great memory especially bila mak tgk sijil yang "ditandatangani" oleh anak2, menantu2 dan cucu2nya.

June 2009
Family Trip to Phuket - Such an amazing trip especially because went with my family. Oh... mana mungkin aku lupa urutan arometerapi itu. Mana mungkin aku lupa Thai's Girl Show, Kumpulan Gay yang ber"underwear" membawa balak dan seafood yang besar2 dan menyelerakan. Oh.... bestnya.

July 2009
Bon Odori - an annual event yg compulsary utk aku attend semenjak menjadi warga kerja Jepun. Tak pernah rasa terbeban bila kena pergi Bon Odori. Rasa seronok sangat dan excited. I just love this event.

August 2009
SPM99 Gathering - Just imagine anda berjumpa semula kawan2 MIRC yang anda kenal semasa tahun 1999. Masa 1st time jumpa - masing2 berhingus lagi. Badan kecik2 almaklumlah tingkatan 5, skali jumpa balik dah jadi mak ngan bapak org. Sungguh lucu.

September 2009
MATTA FAir - bukan kerana pesta MATTA tapi kerana kami stay kat 1 hotel at Bintang Walk masa ni.... dan stay a night di tengah2 nadi Kuala Lumpur ni menjadikan kami jauh langkahnya. I got Louis Vuitton. That's the main point! Hahaha... sangat menarik!

RAYA - Walaupun terjadi insiden aku buta sekejap - tak menjejaskan kemeriahan raya tahun ni. Masih di Tg Malim tahun ni dan masih diselangselikan insiden ketawa dan pecah perut macam selalu.

October 2009
Family Trip to Sabah - Again a family trip. It's a tradition in our family pergi bercuti bersama2. Satu lagi tempat yang kaya dengan seafood (seafood lagi~!). Mutiara dan batu permata amatlah popular kat sini. Memandangkan hotel aku sebelah dengan shopping complex dan bazaar maka aku turun 5 kali sehari untuk shopping.

November 2009
My Sis n Hubby Birthday - Nothing much to say - nothing much happen. Another family occasion which held as usual every year is birthday. Tak pernah ada ahli keluarga kami yang hari jadinya tak bersambut. Never.

December 2009
Genting Highland - 2009 aje, 3 kali kot dah pi Genting cuma bezanya kali ni pergi dapat teddy bear besar gilerk!

Bloggers Gathering with MAZIDUL - walaupun pada mulanya memang terkial2 mencari FRIM berdasarkan dari map yang di google tapi pertemuan bersama bloggers pada hari Sabtu 26 Disember merupakan satu events yang sukar dilupakan. Selain dari makanan yang bertimbun-timbun, adegan sindir menyindir, tembak menembak, gelak ketawa dan aksi2 lucu membuatkan pertemuan tu berlangsung dengan penuh suasana ceria. Mazidul Akmal Sidek sangat ramah dan low profile orangnya... and yes... I was really glad to met Kak Azie, Kak Cik Seroja, Azrul dan Ayu, Shahrol, DJ Epol dan yang lain2 (terlalu ramai, tak ingat nama tapi boleh ingat rupa). Thanks to ayah ngan mak and aliyah baby for accompanied me.


12 comments:

iCe said...

pssssstttttt vic... dream gift apa ek yg hubby u dpt masa 4th anniversary tu? jeng3..!!

shazriena said...

semua org ada kenangannya tersendiri sepanjang thn 2009...
rasanya thn ni bukan thn yg lucky utk shaz:) tp x perla belajar menerima sonething yg kita x duga...

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

iCE - ha... kalau nak tau click kat bulan April 2009. Semua events ni ada photo2 nyer kat entry bulan2 tu. Don't worry, giftnya tidak censored.

Shaz - Mustahil tak ada yang sedih shaz... vic pun banyak juga kisah sedih lebih2 lagi pada tahun 2008. Tapi vic selalu pesan pada diri, jangan pandang perkara yg pahit tu. Ingatilah yang baik2 dan indah2 kerana dengan itu kita akan sedar betapa bertuahnya kita berbanding org lain.

azieazah said...

Wahhh... betapa seronok sepanjang tahun penuh dengan event dan acara yg menggembirakan, apatah lagi bersama keluarga..

Betapa positifnya, bila hanya mengingatkan perkara2 yang gembira dan menarik...

lupakan yang sedih dan pahit..

Hidup Mesti Mau Ceria...!

zeqzeq said...

fushh ..nikmati alam semulajadi gitu,

iCe said...

hahaaaa kalo bkn 18sx nanti2 laaa bila bnyk free time baru i baca dari mula2... rite now tgh bz berkhidmat utk negara... muahahahaaaaa

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

kak azie - hidup kan mesti ceria kan kak azie? Seronok betul jumpa kak azie tadi. Tak kering gusi. Asyik ketawa je. Bila hidup ni kita asyik ketawa.... betapa indahnya...

zeq - besh tau alam semulajadi. Kalau zeq ikut kami ke FRIM tadi, lebih semulajadi lagi....

iCE - Hahahahah... iCE kena kerja? Alaaa... kesiannya dia. Bangla pun cuti arini tau (ayat menyakitkan hati) :P

siti murni said...

2009 tahun yg menggembirakan i guess..:-) gud 4 u vic...kerap bercuti-cuti dgn family..mesti enjoy. Ouh yes, i saw ur dad's pic i guess, kat blog bro maz td. meriah event uols...

p/s: wish the best of luck 2 u in 2010

iCe said...

oooooo ko gelak ye vic... bangla tu mana tau berkhidmat utk negara... hak3 sabo je laaa tp fyi, i cuti dari ahad sampai selasa... ari rabu plak keje sehari pastu cuti lagi... muahahahahaaaaa

Dayung Serian said...

b-day vic bln March? sama la kita:) dayung 29th Mac

iDAN said...

Diana ini sah kaki jalan; ada sahaja tempat yang dikunjungi sepanjang tahun 09;

sementera tak ramai anak mmg mudah bergerak jika dah berkeluarga besar macam kami ini agak terbatas!...

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

siti murni - ha'ah murni... my dad and my niece punya photos dalam blog bro tu. Act... my niece yg paling excited skali pasal dia sorang je pmpn yg bro mazidul bagi mandi.

iCE - Menggelakkan kau itu adalah perkara yang paling "menggelakkan" untuk aku.

Dayung - ha'ah dayung... my bday is 21st march... permulaan zodiak Aries.

iDAN - Memang sangat sangat sangat suka berjalan mcm my dad jugak...
Tu la... memang tengah pulun jalan habis ni. Diari 2010 dah siap tanda tarikh2 yg dijangka berjalan lagi. ekekekek..