Saturday, June 20, 2009

My 2nd Day In Phuket

Pagi2 lagi dah turun breakfast. Aku minta American Breakfast. Omelette, Toasted Bread, Sausage Fresh Orange and Coffee. Lepas tu aku tanya dia, "Is this chicken sausage?" "No. Pig" "What? Euww!" "If you want I can give you chicken sausage." Oh No!!!! Ntah sembelih ke tak ayam tu. Sure tak punya. Aku tak usik langsung sausage ayam yang diberi percuma. Aku cuma makan roti bakar sekeping disapu butter dan jam yang aku sapu sendiri. Luxury breakfast pun tak guna kalau makanannya tak halal. Uwaaa... I miss Malaysia so much... everything is halal there. Susahnya nak dapat yang halal kat sini.

Benar! Hotel kedua mmg bertaraf 5 bintang. Phuket Graceland Hotel & SPA Resort. Bilik Hotel, Garden & Buldingnya hampir menyamai Palace Of The Golden Horses, Malaysia. Maybe here is better bcos, PoGH M'sia swimming pool dia tak berapa besar dan tak dalam, tapi di sini, swimming pool sangat besar, siap ada pool bar, fountain and jacuzzi. It has even 2 site of swimming pool here. Satu dekat sebelah garden yang very near to the beach dan satu lagi di roof top. Ada juga bowling centre dalam hotel ni. Owh... it's wonderful... and the most important thing - no stupid rule and regulation.

Bersantai2 dulu depan swimming pool sebelum memulakan terjunan.
Meleleh air liur Nazim tgk kitorg swimming. Bila la aku boleh swimming mcm dowang ni.
Lepas swimming ikut shortcut terus ke pantai depan hotel. Sempat la beryoga sekejap. Pose dalam gambar ni dipanggil "Backbend Pose".

Petang tu kami pusing2 lagi pekan Phuket. Siap la singgah di TESCO Lotus, Phuket. Lebih kurang je mcm TESCO di Malaysia. Bezanya di sini tak boleh sebarang pegang. Pork everywhere and we have to be very careful. Masa on the way nak balik ke hotel, kami ternampak satu gerai kecik dengan makcik bertudung. "Fried Chicken for Muslim. HALAL." Aku jerit suh ayah berhenti. Kami beli berketul2 ayam goreng berempah dan makan sampai kenyang. Walaupun hanya gerai kecik dan hanya ayam tanpa nasi tapi itu sudah cukup bahagia buat kami. Akhirnya dapat juga makan lauk!!!!
Inilah caranya Aliyah duduk dalam troli, dia tak mahu duduk kat tempat yang disediakan. Dia mahu yang selesa, berbantal kusyen empuk untuk bersandar. Aku rasa dia ni dah besar kena kahwin ngan anak raja la. Jangan jadi Manohara Pinot sudahlah ye sayang.

Sempat menikmati ice-cream Swensens Phuket, benda yang aku yakini halal. Huhuhu...

Kata Beach
Happy betul bila dia tak dimarah kerana main pasir. Sebelum ni kalau main pasir kat depan rumah kena marah.

Malam ni adalah malam terakhir di Phuket. So kami berjanji nak overnight, nak menyaksikan sendiri betapa happeningnya Phuket pada waktu malam. Jadi malam tu tepat pukul 10.00 malam waktu Malaysia kami dah merayau - tanpa 2 si kenit dan my sis yang kami tinggalkan di hotel. OMG... bila menyusuri setiap lorong di Phuket baru aku sedar kenapa Allah bagi Tsunami kat Phuket. Setiap Pub ada front desk atau pentas. Dan di atas setiap pentas dan meja itu mesti ada sekumpulan penari separuh bogel yang menari tarian erotik. Aku yg tgk pun berpeluh, bayangkan lelaki kalau tgk. Bukan sahaja perempuan, malah bapok yang cantik2 jugak. Kalau dowang tak mention tu kelab bapuk, mati2 aku akan ingat perempuan betul.
Sebahagian daripada Betina Phuket yang sedang menari tarian erotik di hadapan Pub bagi menarik perhatian pengunjung.

Kiri kanan lelaki Mat Saleh tengah memeluk erat Betina Phuket. Ada yang bercium, berpeluk dan melakukan mukadimah seks di hadapan ribuan manusia. Adoi... senak hati aku menengok adegan2 panas secara live macam ni. Nak ambik gambar takut kena lempang pulak. Akhirnya hanya menikmati pemandangan je la. Tiba-tiba sekumpulan lelaki berbadan sasa dalam kumpulan 10-12 orang sedang membawa kayu balak. Hanya berseluar dalam yang terlalu ketat sahaja dan aku boleh nampak jelas organ dalaman mereka. Ketika aku ternganga tengok pemandangan lucah tersebut, ssalah seorang dari lelaki selamba membetulkan kedudukan alat sulitnya sambil tersenyum. Mak Datuk!!!!! Uwaaa... seram mak. sumpah! Nak seram apa, kata mak. Semua tu gay. Diorang cuma minat dengan lelaki je. Sepatutnya Andy la yang kena seram. Hahahahah...

Aku dan emak berjalan agak terkebelakang manakala ayah, ipar aku dan Andy di hadapan. Jelas aku dapat saksikan mcm mana Betina2 Phuket memanggil, merayu dan menyentuh ketiga2 lelaki di hadapan aku. Nasib baik la aku ngan mak ada kat belakang. Kalau tak, silap2 hanyut dowang bertiga ni. Mana tahan woo kalau badan solid2 gitu dah gesel2 kat badan dowang. Hahahah...
Pukul 3 pagi waktu Malaysia barulah kami pulang ke hotel. Kepenatan. Badan dan Otak jugak. Kalau camni la gayanya... memang patut Phuket dilanda Tsunami lagi la. Hahahahhaha..

Day 3. (20hb Jun 2009)
Takde apa aktiviti yang dilakukan pada hari ini kecuali berkemas untuk balik ke Malaysia. Penerbangan Air Asia kami delay hampir 2 jam. Kalau lebih 2 jam dapat gak balik RM200, tp kurang dari 2 jam. Aku sampai tertidur atas kerusi di Airport Phuket. Ni penangan berpoya2 malam tadi la. Pramugari kali ni pun tak le secantik dan seramah pramugari yang aritu. Kesimpulannya hari penerbangan pergi yang indah2 itu mungkin hanya satu kebetulan aje kot. Happen once in a blue moon.

Co-incidently it's falls on Father's Day and I had done my part. Seorang anak tetap berhak ke atas ayahnya - melebihi hak2 yang lain. Happy Father's Day to all dads in the whole world. Selamat Hari Bapa Ayah. Selamat Hari Bapa Abah.... "selamat hari bapa, untuk abah jugak".... kata satu suara halus... and tears again.. I pray 4 u... forever.

1 comment:

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.