Monday, April 27, 2009

Langkawi - The Legend Island

Day 1 - Langkawi Banyak Berubah...
Tiba di Langkawi pukul 10 pagi. Kali terakhir aku ke langkawi sekitar penghujung 2007, dlm tempoh tak sampai 2 tahun, langkawi banyak berubah...
Awal pagi kami diberikan Nissan Sentra berwarna putih. Cantik! Survey sekejap kat pekan Kuah kemudian terus ke Berjaya Beach & SPA Resort. Mandi dan bersiap.

Sebelum ke Beras terbakar agen menghantar Nissan Latio as per requested. Perghh... kereta baru. Bau kedai. Pendek kata bergetah lagi masa drive tu. Ha... gambar atas tu tgh memilih batik dan pelikat di Beras Terbakar.

Bird Paradise & Wildlife Park

White Peacock - Feather dia berharga RM500 sebatang.

Love Fengshui Stone. Not believe it but really hope I have luck.

Day 2 - Hari yang terlalu padat dengan aktiviti
Awal pagi dan bersiap untuk ke Island Hopping dengan bot laju.

Tasik Dayang Bunting

Ikan keli ni tak gigit cuma menggesel2kan badannya di kaki kita je. Tapi skali dia gigit - confirm kowang terkejut dan melompat. Hehehe
Eagle Feeding.

Pulau Beras Basah. Monkey Feeding. Takde dlm aturcara, ayah aku tambah sendiri.

Underwater World - Besarnya ikan!!!!!!

Oriental Village - Ular ni seberat 40kg. Seksa aku mengangkat.

Cable Car. Puncak tertinggi di Langkawi - Gunung Mat Chincang. Sejuk, berkabus dan gerun tiap kali angin bertiup kuat.

Malamnya balik ke hotel sekejap. Lepas mandi keluar semula ke Airport Padang Matsirat beli luggage troley bag yang besar untuk 2 next big trip. Nak tau?? ... rahsia... tunggu...
Malam tu pekena seafood di pekan Kuah dan shopping coklat. Pergh.. Habis aku borong semua coklat.

Day 3- Rasa macam tak nak balik
Sebelum balik sempat kami ke air terjun Temurun. Waterfall paling cantik dalam Langkawi. Aku boleh klasifikasikan dia sebagai Malaysia's Niagara Waterfall.
Bila nampak air terjun, aku jadi tak tahan plak. Apa lagi... terus jadi ikan duyung.

Singgah di The Datai Resort, the cheapest room there is RM1,700 per night during low season. Mewah dan sama mcm Berjaya mengetengahkan konsep living peacefully in sanctuary. But I prefer Berjaya more.

Dalam kolam ni penuh dengan katak kecik2 warna hijau kuning purposely dilepaskan untuk menyanyi dan menghiburkan mereka yang duduk di keliling kolam.

Sebelum berangkat pulang, kami pekena Glass of Fruit Punch di Cafe Berjaya. Berat hati nak tinggalkan Langkawi sebenarnya.

Sampai di klang 2.30 pagi dan collapse. Arini MC sbb kaki bengkak.

1 comment:

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.