Saturday, March 14, 2009

Week Of Joy~!

Bertuahnya aku diberi cuti seminggu oleh kompeni, tanpa potong gaji, tanpa potong cuti tahun – cuti free2 dalam usaha pihak syarikat mengurangkan “hidden cost”. Jadi kami merancang percutian dekat ni. Dekat? Ye, sebab percutian ni cuma di KL je.

Check-in hari Rabu, Check out hari Sabtu di Dynasty Hotel KL kemudian check-in semula di Legend Hotel hari sabtu dan check out hari Ahad. Legend Hotel purposely book for 1 day due to nearer to PWTC – so easy for us to catch MATTA Fair. This week full of joy I guess. Betul2 memanfaatkan cuti yang kompeni aku bagi. Release tension and stress for the whole year aku rasa. Hari pertama nothing much that we did, but for me, its wonderful day. My room cuma ada 1 katil single, cos I’m the only one in the family who came single – the rest dpt bilik katil double and king. Andy can’t join us due to work exigency.

On the 2nd day aku dh bangun seawal 7 pagi. Aku jengah ke tingkap yang boleh nampak direct Jalan Kuching dan PWTC. Seawal 7 pagi dah terlalu banyak kenderaan sehingga berlaku kesesakan. Itulah warga Malaysia, awal pagi dah keluar ke tempat kerja masing-masing untuk mencari rezeki. Walaupun dalam keadaan ekonomi yang meleset, kesesakan bandaraya Kuala Lumpur tak pernah kurang.


Lepas tu aku turun ke swimming pool bersama my sis & Aliyah. Pool yang besar dalam building membuatkan airnya terlalu sejuk sebab airnya tak pernah kena matahari. Aku warm up sket sebelum start swimming. Quite long lap to go – I just able to complete 4 laps compare to 12 laps masa zaman badan aku macam Jennifer Lopez dulu. Kiranya faktor pertambahan berat badan yang mendadak, kekurangan stamina dan dah lama tak swimming antara punca-punca aku tidak lagi a good swimmer. Kalaulah Andy tu ialah Dato’ Noor Affandy Ishak tentunya badan aku skang masih macam Jennifer Lopez sebab hari-hari aku pergi Slimming World. Who said money is not everything?

Kisah iu tak berakhir kat situ je. Sebenarnya aku adalah wanita yang memang benci dengan kegagalan. Tak senang duduk aku memikirkan kenapa aku tak boleh meneruskan swimming selepas 4 lap? Kenapa? Tengahari tu kami ke SOGO. Aku beli swimming suit yang baru. Mungkin memberi semangat ke atas diri sendiri. Dan tepat pukul 4 petang, aku turun ke pool skali lagi. Kali ni dengan azam aku shud do twice than this morning. 8 laps sekurang-kurangnya. Aku bayangkan badan Paris Hilton. Paris Hilton? Kecik nya… mana bleh.. ok la.. Shakira la… Orait… Now.. my mission is to be like Shakira’s body figure! Bleh ke? Tak bleh takpe, aku pinjam semangat badan dia. Dush.. terjunan pertama… 1 lap.. 2 laps.. 3 laps…. 8 laps… dan… akhirnya aku mengalah di lap ke-10. Takpe… aku dah puas hati as long it beyond the target. Lagipun pool ni bigger sket rasanya dari pool yang aku selalu swim. Aku senyum, pegang swimming suit baru yang aku pakai dan bayangkan Shakira. Thanks dude… at least both of these had lending me strength to be a swimmer again.Ok.. will cont to the next topic
.... MATTA FAIR!

No comments: