Monday, March 23, 2009

My 27th Birthday

Hari Jadiku yang ke-27 sebenarnya tidak bermula dengan baik. Sebelum menjelang 21 Mac, aku telah melalui hari-hari yang agak sukar dan penuh tekanan perasaan. Namun aku bersyukur kerana dikelilingi mereka yang tidak pernah jemu bersamaku, menyayangiku dan menemani aku.

20hb Mac 8.00 malam aku bergegas dari rumah pakcik di Kelana Jaya ke Shah Alam – dah janji dengan Anne dan Bakhtiar nak makan chicken chop Steven Corner kat Damansara. Tak sangka plak laling dah bawak kek, so we celebrate my birthday there. My laling bagi lampu tidur aromaterapi yang sangat cantik and also limited edition Upin & Ipin Mug. Makin berserilah bilik tidur aku dan sarapan pagi aku. My hubby plak bagi sepasang subang. It was really enjoyable. Lepas tu kami ke One Utama. Book tiket Race with the Witch Mountain tapi tengok cerita The International pulak. Heheheh.. it’s ok.. and the movie ok ok la..

Sama tapi tak serupa :P

Balik ke rumah lewat malam. Esok pagi2 dah balik rumah mak. Tengok mak dah siap2. They all wished birthday to me and another cake of Aliyah’s fav character – Mickey Mouse. Tertulis kat situ “HAPPY BIRTHDAY MUMMY”. Shuwet! Pastu my sis mencadangkan agar kitorg celebrate my birthday di atas puncak Cameron Highland. Oh… Gosh.. last year pun sambut kat Cameron. Kan aku dh janji takmo naik Cameron lg…. but… I broke the promise.
Happy Birthday Mummy - Cake from Aliyah
Daughter, Grand daughter and Granpa @ Dad at Ladang Teh Bharat

Perjalanan ke sana amatlah memenatkan. We decided to stay dekat Casa De La Rosa Hotel selepas melakukan beberapa survey ke atas beberapa hotel secara walk-in. Inilah masalahnya kalau perancangan mengejut. Everything is actually unplanned menyebabkan tak sempat nak buat sebarang hotel reservation. But…. We are fully satisfied dengan Casa De La Rosa. I think this is the most luxury hotel I ever stay. Bilik air aje sebesar satu bilik Deluxe hotel lain.
Casa De La Rosa

Malam tu pukul 11.30 malam andy bawa aku ke Tanah Rata bagi upacara penutup Besday aku. Kami pekena Caramel Machiato di Starbucks Coffee. After 12 kami pun balik ke hotel semula… The next day setelah puas membeli belah kami pun turun kembali ke Shah Alam lebih kurang pukul 2 petang. Sekali lagi menempuh perjalanan yang memualkan dan memeningkan sehingga aku berazam sekali lagi untuk tak mahu ke Cameron Highland lagi. Heheheh… bleh caya ke?
Caramel Machiato... Closing Ceeremony :P


Apa pun terima kasih kepada Laling and My Mom yang banyak bersusah payah untuk besday aku. Tak lupa untuk Andy, Bakhtiar and My Whole Family. Untuk kawan-kawan dan mereka yang sudi menghantar sms, email dan etc seawal pukul 12 tgh malam…. Thank You Very Very Much… You guys always in my heart.

My daughter...

2 comments:

sHa said...

happy belated birthday dear!
semoga pjg umur.
kem slm kat andy tau. :)

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Thanks Sha...