Sunday, December 21, 2008

My Cousin Wedding - Taiping

Hari ni wedding cousin aku kat Taiping. Kiranya mak dia ngan mak aku adik beradik ar..
Actually, I never wrote anything about my cousins' wedding before but this time it different.
Kenapa aku kata berbeza, kerana adanya seseorang yang aku kira berkelas "A" hadir ke majlis yang gilang gemilang ni.

Some more apa yg lebih menarik inilah wedding cousin yang paling tak penat langsung cos doesn't need to help anything. Everything was did by other people/ contractor / catering / workers. Wedding held at the Dewan Changkat Jering, Taiping. Sabtu malam ahad tu - a night before wedding siap boleh pergi pasar Changkat Jering, pekena murtabak Midin yg sgt sedap, Kuew teow RM1 yang dibungkus dengan daun palas sate dan kuih paling popular di Taiping - kuih peneram. Some people called it as telinga keling. Yucks~!

Hotel kami berhampiran dengan TESCO Taiping dan Taiping Sentral... and I was shocked when I saw Starbucks cafe, Secret Recipe and Old Town Cafe there. Gempak giler Taiping ada starbucks - Tg Malim yang fohfuler kunun2 tu pun takde. Oh... I luv Taiping..

OK... Let's have a look to the photos taken by me below. Photo dari jurugambar pro (:P) akan diemelkan kepada kami soon...

Is this the bride? No, it isnt! This is the bride-to-be in 20 years time. My Aliyah Umairah.

Here coming he is. Menteri Besar Perak. Dato Seri Ir. Haji Mohammad Nizar bin Jamaluddin. Dewan yang dilengkapi 14 biji aircond dan puluhan kipas menjadi panas dan hangat dengan kedatangan "orang besar" ini diiringi paluan kompang. He is so kind - tak lokek senyuman dan tangan bersalaman dengan semua tetamu yang excited berjumpa dengannya.


Selain dari MB Perak dan isterinya, turut hadir ialah Ahli Parlimen Taiping yang duduk bersebelahan dengan beliau (gambar aku tak ambik). Turut hadir beberapa ADUN kawasan perak yang turut memeriahkan majlis bersejarah sepupu aku ni. Rabbany bin Ismail.

Tadi aku ada cakap pasal jurugambar 'pro' kan? hahaha... This is the man behind the camera. My hubby. Dalam kamera tu ada shot2 menarik dan besh termasuklah gambar aku dan Aliyah bersama wife MB Perak. Nanti bila gambar2 dah diemelkan... aku upload yerk. By the way, to my cousin and his wife. Congratulation on your wedding and wish Allah's blessed will always with you sehingga ke anak cucu.

No comments: