Friday, November 07, 2008

Abby Abadi, Norman Hakim dan Memey Suhaiza


Kebelakangan ni aku asyik memikirkan pasal mereka bertiga. Adakalanya macam aku lebih memikirkan mereka dari masalah aku sendiri. Tak tahulah kenapa. Aku bukan hantu gossip hiburan. Majalah Mangga, HAI, URTV atau yang sejenisnya dah bertahun-tahun aku tinggalkan. Ingin sekali aku ulas lanjut mengenai mereka dari persepsi aku sendiri.

NORMAN HAKIM
Aku rasa dia bukan sahaja pelakon hebat dalam filem mahupun drama. Dia juga pelakon yang maha hebat di pentas reality hidup. Banyak statement dia yang bercanggah dgn perbuatan dia. Contohnya :-


Saya sayangkan isteri dan anak-anak saya. Saya tak mahu bercerai kerana tak mahu perasaan anak-anak terabai.
klu sygkan anak2 camna plak bleh tak balik umah berbulan. Anak baru lahir beb. Ko jengah pun jarang2. Lepas tu dia ckp… kali terakhir jumpa anak2 ialah masa cukur jambul lepas raya. My God.. punya la lama ko tak lik umah padahal… rumah ngan pejabat ko berada kat KL. Camna la ko leh bangga kata ko sayang anak2?

Hubungan saya dan Memey adalah hubungan Profesional?
Camna boleh professional kalau Memey sebenarnya dh lama berumah di pejabat ko? Camna ko ngan dia boleh barada di sana pada pukul 2-3 pagi? Ni la lelaki keparat. Berani buat tak berani tanggung. Dah banyak lelaki keparat yang takde ‘telo’ camni aku jumpa. Mengaku je terang2…. “Mmg saya ada hubungan dgn Memey. Saya tak balik pun sebab malas nak bergaduh dengan Abby, lagipun saya sedang angau anak dara yg bukan dara ni” Ha… habis citer (teremosi plak).

Memey – Abby sama penting dalam hidup saya?
Aik…. Aritu cakap hubungan professional? Oh…. I get it. Abby ada cakap dalam temubual Wanita Hari Ini. “Norman suami yang baik tapi saya pun tak tahu kenapa dia asyik buat hal bila saya mengandung.” Rupanya Nafsu melampau, Nafsu kuda kepang~!. Tak sanggup nak tunggu Abby habis pantang. Buat anak tau… jaga anak tatau…. Sabar lepas buat anak, tau ke? Kalau tak tau…. Kenapa ko mengandungkan bini ko???

Dalam hati saya ada beberapa wilayah yang dibahagikan untuk isteri, anak-anak, ibu bapa dan juga orang lain?
Otak ko…. Ko ingat ko Celcom ke? Wilayah Celcom? Untuk ada banyak wilayah, perlukan seorang pentadbir yang adil dan baik. Cermin diri ko (bak kata Abby), Abby tu masih berstatus ISTERI dan juga tengah berpantang. Anak pun ubun2 masih lembut, ko toksahkan nak jaga, jengah pun susah… wakil rakyat pun bleh turun padang tgk DUN dia… ko tu… anak sendiri… darah daging sendiri pun tak terpimpin. Bleh blah~!!!

Saya terkejut bila Media datang ke masjid ni. Mcm mana media tau? Nanti org salah anggap plak kat saya. Sembahyang pun nak panggil Media.
Alahai… Mmg drama King. 1st… kalau ko x bgtau media pun, ada la suku sakat ko yg bitau media… bcos… ko nak buat solat hajat dan istikharah, pesal tak buat kat rumah ke… Ofis ke… Buat kat Mesjid.. siap ada abang2 ko escort. Buat benda ngan Memey tu bleh plak kat ofis ko. Ko ingat org Malaysia ni sengal sangat ke? Bulat2 percaya Drama King mcm ko? Terkejut media datang kunun? Kemeraman shot gambar ko.. siap posing baik, kunun2 mcm tgh khusyuk doa. Takkan ko tak pasan kot? Alahai…. Tak kuasa mak!

PESANAN BUAT ABBY
Sabarlah banyak2 yer Abby, dlm dunia ni mmg ada wanita yang bertuah memiliki suami yang baik dan penyayang tapi wanita tak berapa nak hargai (mcm aku) dan ada sesetangah wanita yang dapat suami penyamun tarbush tp wanita bermati2an untuk mengcover dan menyelamatkan rumahtangganya. Kire ko wanita yang no.2 tu. Tapi keputusan untuk berpisah dengan Norman Hakim mesti ko nekad ye. Pasalnya…. Yang umum tahu… 2 org… Dulu Farahdhiya, Skang Memey.. tp yg lebih2nya ko ngan Norman je tau kan? Lelaki ni… kalau kali pertama, bleh ar kita anggap sebagai.. dowang tatau, tak sengaja, kesilapan pertama , terlupa… wut so ever…Tapi kalau dh kali kedua… ngan pmpn lain2 plak tu… Tu namanya habit …. Memang hobi… dah jadi darah daging dia. Takkan nak simpan barang busuk camni? Baik ko buang je. Nasihat lain…. You go girl.. Be strong. Ko pun cun, cantik, comei… ramai je lagi org kat luar tu nak.. Silap2 dpt lagi kaya dari Dato’ K. Memey tu kalau sebaya ngan ko, ada anak 3 mcm ko… mesti lagi huduh dari ko. Dun wori… Walaupun ramai yang tak bersetuju cara ko mengetengahkan hal rumah tangga sampai ke media… tp aku dapat rasa perasaan ko. Sbb aku pun pmpn. Actually you have no choice since laki ko tu mmg jantan tak guna…. Asyik main hide n seek ngan ko… mmg patut pun ko wat camni. Biar org tau siapa NORMAN HAKIM yang sebenar~!

2 comments:

Anonymous said...

cian ngan abby tu...awk fikir abby tu tak de perasaan kerrrr?????

Lovelyvic said...

Skang Memey dah berani tampil ke depan nampak. Dapat support dari family? Family? Sepatutnya family kan harus menegur, yang mana salah yang mana betul. Bukan menyokong.