Thursday, August 07, 2008

This Posting Is For You..

Hari ni masa tgh driving sambil dengar lagu kat radio..
Tiba-tiba aku di asak dengan satu soalan dari hati aku sendiri..
Kira soalan dari aku… untuk aku..
“Apa makna CINTA? Berapa banyak jenis CINTA? Apa yang dikatakan cinta sejati?”
nyatanya… aku tak dapat jawab soalan tu..
aku rasa mcm susah sangat… lebih susah dari soalan kertas SPM Kimia aku pada tahun 1999. Kalau kertas kimia aku dapat cangkul… agaknya untuk soklan yang satu ni… mesti aku failed.

Puas aku fikir.. hari ni ramai org mendabik dada kata… “SAYA CINTA AWAK” “I LOVE U” sedangkan diorang sendiri tak tahu apa makna cinta. Benarkah perasaaan itu cinta? Mungkin hanya sayang, mungkin kasihan, mungkin sekadar mengambil berat, mungkin juga nafsu. Pernah tak korang rasa, selepas bercinta bertahun-tahun, baru korang sedar yang ianya bukan cinta? Cinta terlalu abstrak. Luas maknanya.. Everyone may have different definition. Tapi ramai yang silap mentafsirkannya. Maybe we don’t love them. Maybe it’s just a crush, maybe it’s sympathy, maybe it’s just care… maybe it’s just concern..

Tanya diri kita…. pandang pasangan kita… Adakah ianya sebenar-benar CINTA? LOVE is the feeling that u can feel from the bottom of your heart… not only u.. but both of u…
Don’t misjudge me. Jangan buat spekulasi.. tak baik.. I’m writing based on my surrounding…


Even thousands of people read this, but this is actually for you. I know u know… I know you can feel it.

Sampai hari ini..
Aku mencari-cari makna CINTA
Rasa cinta paling agung
Untuk insan paling kusanjung…

Betulkah cinta buat kita jadi berani?
Atas nama cinta abadi..
Aku seru cinta sejati..
Walau dari mana pun ia
Dari lautan paling dalam
Dari pergunungan paling tinggi
Dari lembah paling sunyi..

Cinta sejati…. Makna hakiki..
Walau apa pun takdir untukku..
Biarlah ianya terbaik buatku….

Ada apa dengan CINTA?
Ada engkau… Ada aku… Ada DIA…

No comments: