Thursday, August 21, 2008

Pengaruh lagu I'm Yours - Jason Mraz

Hari ni sungguh buhsan.. Ramai yang cuti.. almaklumla.. cuti sekolah..
masing2 nak spend time dengan anak2...
Orang yg takde anak mcm aku ni... kerja la...
berbakti kepada kompeni..

Sunyi betul hari ni....
lepas mengupdate attendance staff...
aku bukak icon ym.. ramai betul yang online...
Tp takde satu nama pun menarik perhatian aku..
Hari ni my laling (anne) mc. Demam.. Shian dier..

Aku plak dh mcm org budus... slps siap semua kerja
lepas mentouch up untuk kesekian kalinya semua dokumen dan barang2 untuk ke Pangkor..
aku dh hilang haluan...
semua website dlm favourite list aku bukak...
Ntah sape2 punya blog pun aku bukak...
sampai saiful yang baru bersumpah laknat punya blog pun aku bukak...
Dulu aku tak pernah rasa sunyi mcm ni...
Aku topang dagu dengan kedua2 tangan... mata masih kat pc..
tp skrin front page google - sambil otak ligat pk nak taip search apa yerk
(adakah kowang pernah mengalami situasi ni?)
sambil tu mata hitam aku melilau... tup... tepat2 kat muka bos aku..
bos aku pandang aku... dgn pandangan mcm mengatakan
"(apsal muka siti ni mcm nak tido, takde kerja ke?)"
Agaknya dia tau aku mmg tahap nazak nak mati keboringan...
dia bangun bukak radio...
hits fm...tgh iklan masa tu... tiba2.... terdengar starting melodi yang sgt familiar kat telinga aku..
Jason Mraz - I'm Yours..
Terus mata aku bulat, kepala terhangguk2.. mulut senyum..
This is the most unforgotten song...
Lagu ni mengingatkan aku ttg satu suasana yg sgt happy satu masa dulu...
Yang kini telah pudar... dirampas oleh waktu dan keadaan...
agaknya... mungkinkah kami berpeluang menikmati semula saat indah itu?
seandainya aku tahu.....

Thanks to Jason Mraz... sbb berjaya mencetuskan idea ni kpd aku
iaitu bukak blog aku dan taip posting ni...
Aku rindu waktu dulu.......

No comments: