Friday, March 28, 2008

Kisah Famous Amos, Elle, Dome dan....










2 hari lepas aku teringin sangat2 nak makan famous amos cookies..
So bila andy balik kerja dalam kul 7.30 tu.. kitorg balik umah mak kejap..
ambik barang andy yang tertinggal.. dan beberapa urusan lain..
Malangnya urusan andy tu mengambil masa yang agak lama..
Sampai aku ngan Aliyah pun dah nak tertidur keletihan bergurau..
Sampai kat Jusco Bkt Raja agak lewat..
aku berlari-lari pi kat kiosk famous Amos...
Tapi.. diorang dah simpan semua biskut2 tu...
sedihnya... kempunan den...

Smlm andy janji akan bawak aku beli Famous Amos..
tp aku tunggu sampai kul 8.10 dia lum balik umah...
Dalam hati aku dah cakap... mungkin tak sempat lagi arini..
Suddenly andy balik...
terus laju2 suh aku siap... aku yang memang dah siap2..
terus follow andy naik keta..
Andy bawak pi Subang Parade.. Terus pi Famous Amos..
baru aku nak order 100gram Choc Chip and Macadamia Nut..
Andy dah order 300gram biskut tu... dan 200 gram biskut hitam...
dan pesan.. suh bungkus cantik2 dalam balang yang paling tinggi...
wow... andy kata... "hadiah untuk awak".
Then sementara menunggu dowang membungkus...
Andy bawak aku pi Parkson..
Dia ckp.. dia suh aku pilih wallet mana yang aku suka..
Dari jauh aku dh nampak wallet Elle yang menawan..
aku angkat.. belek harga.. mak datuk... letak balik..
lepas tu pergi kat kaw. Carlo Rino.. belek2 wallet Carlo Rino plak..
Andy ambik wallet Elle and he said "Saya suka ni.. cantik. Awak ambik ni ye. Match dgn handbag Elle awak"
Aku sengih lebar2... mmg tu yang aku kenan pun..
"Mahal la yang.."
"Takpe... Hadiah Anniversary dari saya untuk awak"
Tambah Lebar sengih aku...

Then andy cakap.. "Jom makan TGI Friday.."
Aku cakap.. "Tak mau.. saya nak makan kat Dome"
so.. kitorg makan kat Dome.. sampai tak larat nak telan lagi..
Lepas makan balik... mandi... tepuk2 bantal..
balas2 pandang... sengih2... and then... paham2 je la...
(kenapa ramai sgt yg salah paham tang ni???)
tido la... ingat kitorg takde kije lain ke??
This is what I called romantic..
agree with me?
No?? Lantak la kowang

1 comment:

Fenridal said...
This comment has been removed by a blog administrator.