Sunday, March 16, 2008

From Cherakah With Love

Aloha... ejad marah la aku tak tulis apa2 kat blog bukit cherakah ni..
huhu.. k la.. aku tulis la...
bukan takmo tulis.. tp... maleh..
ntah nape sejak 2 menjak ni aku jadi pamaleh..
bak kata orang banjar... Pengulir... hahahah

camna leh sesat kat bukit cherakah ni?
takde dalam schedule weekend aku pun sebonanya..
tp ini semua pengaruh si ejad ngan laki aku la ni..
Si ejad nak menge"test" ketangkasan dan kecekapan kamera canggih yang setnya cecah RM10K reganya.. Nikon D300... and the nearest place with good scenery is bukit cherakah..
Here we are! Tp gua mmg salute giler ngan lu punya kamera la ejad..
no wonder la andy pun dah tergedik2 nak beli kamera mcm ko..
awesome beb... superb!
dulu aku kureng setuju bila andy nak beli kamera cam tu..
(tp tak silap aku andy nak beli murah sket - Nikon D40x)
tp lama2... bila melihat kecanggihan kamera tersebut..
aku setuju je la.. lagipun duit dia..
hahaha... lagipun aku membayangkan aku bakal menjadi
Malaysia Next Top Model dgn kamera tu... :P

Mmg seronok gilerk ar pi sana..
puas bergambar.. tgk scenery yg indah2..
dan our 1st and marvellous experience.. ialah bila
kali pertama terdengar bunyi burung merak..
serentak mulut kitorg bertiga ternganga...
Bapak...!! Badan kecik bunyi tak hingat..
mcm pmpn meroyan.. klu malam2 dlm hutan...
mau terkencing aku dengar..

tp ada satu pengalaman yang kurang besh terjadi kat situ..
bila kitorg nak beredar dari cage burung merak tu..
nak ke taman agro plak.. lalu dekat laluan pedestrian..
Suddenly bUP!!!!!! aku jatuh terduduk..
tulang punggung aku terhentak kat atas batu jalan tu..
terasa bergegar segala usus dan perut aku..
masa jatuh tu aku cuma pikir 2 benda aje
pertama "Syukur Alhamdullillah aku tak mengandung...
kalau tak confirm aku keguguran kat situ... and andy for sure nangis guling2".
Kedua "Kenapa aku tak insurankan punggung Shakira aku ni?"
hahahahha.. tp sakitnya kejap je..
pastu aku dh mcm lipas kudung balik dah
bak kata andy "tak serik2..."

Oh... gambar kuda kat bawah ni..
sebenarnya kuda ni liar sket..
berapa kali aku nak pegang dia menggoyang2kan kepalanya
aku tatau dia ok ke tak masa tu..
sbb tu kalau tgk.. muka aku sedikit cuak..
and.. almost all the photos below... was taken after I felt down...
So... my bump seem bigger than normal..
(masih takmo ngaku dh gemuk tu)
betul... bontot aku bengkak tu...
aku tak gemuk... tak tipu...
uwaaaaaaaa mak..... nak buat liposuction!!!!!!!!!!!







1 comment:

clickda5 said...

Hey you
I know I'm in the wrong
Time flies
When you're having fun
You wake up
Another year is gone
You're twenty-six

I guess you wanna know
Why I'm on the phone
It's been a day or so
I know it's kind of late
But Happy Birthday

Yeah yeah whoa
I know you hate me
Yeah yeah whoa
Well I miss you, too
Yeah yeah I know
I know it's kinda late
But Happy Birthday

So hard
When you're far away
It's lame but I forgot the date
I won't make the same mistake
I'm so to blame

So now you know
Don't hang up the phone
I wish I was at home
I know it's way too late
But Happy Birthday

Yeah yeah whoa
I know you hate me
Yeah yeah whoa
Well I miss you, too
Yeah yeah I know
I know it's kinda late
But Happy Birthday

It's not that I don't care
You know I'll make it up to you
If I could, I'd be there

Yeah yeah whoa
Yeah yeah whoa

Well I miss you, too
Yeah yeah I know
I know it's kind of lame
But Happy Birthday

Yeah yeah whoa
I know you hate me
Yeah yeah whoa
Well I miss you, too
Yeah yeah I know
I know it's kind of late
But Happy Birthday
To you