Saturday, February 23, 2008

I'm following my heart...

Lagi 15 min masuklah 24hb Februari 2008. Cepatnya masa berlalu..
Mlm2 gini tiba2 terpk nak bukak blog sendiri. My heart say, I want to write something but my mind say, You shouldn't. Tp vic mmg terkenal ikut kata hati... so I follow my heart.
Masa tgh belek satu persatu benda yg aku pernah post dlm blog ni, I was thinking that, maybe I should delete a few posts that unnecessary anymore but this is digital diary. I wrote to expressed my feeling on that time so If I didn't feel it anymore, doesn't mean I can't keep it as a memory. Klu kowang tak suka... takyah baca... tak suruh pun. hehe..


When I look around me, I realize something. Selama ni aku mungkin rasa aku sangat malang. Hopeless, bad luck, faithless but tonight kepala aku mcm telah diketuk dgn senduk.. adoi..
I'm not so bad actually, untuk org yg mcm aku ni (bukan jahat, tp kurang baik) banyak keistimewaan yang Allah bagi. Supposedly aku harus belajar menadah tangan untuk bersyukur dengan setiap pemberian-Nya. Wahh... kenapa aku jd ustazah plak ni. Nangis mak aku baca ayat ni kang. Hahaha.. Tp honestly, aku mmg bersyukur... bersyukur untuk kesempatan yang ada.. bersyukur sbb masih ada peluang bernafas kat muka bumi ni... memohon ampun padaNya.. bersyukur sbb... someOne has knocked my head with senduk.. hahaha. Lalu... membuatkan aku tersedar dari mimpi yang panjang. Bukan mimpi basah... :P. Sebenarnya banyak lagi org kat luar tu 10 kali atau 100 kali lg malang dari aku, tp dowang tak pernah mengeluh pun.. tak mcm aku. Aduh.. terasa insap plak. Teringat aku satu kata hikmat yang pernah aku baca satu masa dulu.. "Kalau kita tak berjaya memiliki apa yang kita mahu, belajarlah bersyukur dengan apa yang kita ada, sebab Allah tentu lebih tahu apa yang terbaik untuk kita"... kenapa selama ni aku lupa untuk muhasabah diri dgn ayat ni... kenapa la baru skang??

Actually, I'm happy with my life now. Aku pun gembira bcos all my best friends also happy with their life too.. Ewa, bug, anne.. they lived happily.. and so do i.. Since bug pun dh pregnant, so aku ngan ewa betting siapa akan pregnant dulu pasnih.. Sorry anne darling, ko tak leh join pasai ko lum kahwin... tu ar... sape suh tak kawin? beshh owhh.. rugi seh.. (ditujukan pd member2 yg lum kahwin gaks) Ewa ckp.. anak mesti produce bulan ni... so bulan 11 atau 12 bleh launching.. so anak kitorg ber-3 leh duduk satu kelas.. tp klu anak aku deliver the following year pun ok gak... sbb aku leh ckp ngan anak aku... "Irfan, anak auntie ewa ngan autie bug dpt 4A, Irfan mesti dapat 2x ganda... 8A tau..." heheh.. kirenya anak kowang jd benchmark.. anak aku will bypass beyond the benchmark.. hehe ganaih tak anak aku? mcm maknya gak. Paling penting harus dijauhkan dari Fifi... pasal kijenya takde lain... asyik ugut nak culik anak aku je.

Erm.. jam dh kul 12.20, ayah aku lum balik lagi. Lambatnya... malam ni nk ke umah PD. tghari ni bleh la pindah ke shah alam. Esok bila aku dh pindah umah, aku jemput ar member2 mcm dulu2. Kowang kan suka aku buat nasi lemak.. habis 2 periuk nasi lemak aku dulu.. Ingat lg tak? Kali ni aku buat nasi lain plak... Kowang akan dijemput untuk menjadi juri masakan aku lagi... hehe... huwarghh ngantuknya... larat ke aku angkat barang jap lagi ni?
Aik Apok (burung terkukur andy) berbunyi tgh2 mlm ni ape jadahnya? Mana ade burung terkukur bunyi tgh malam. mengigau gamaknya. Sebut pasal Apok, apok akan ikut kami pindah, tp Abol tak leh ikut. Andy kata.. Abol dh selesa kat sini.. senang nak jaga... habitat (habitat la sgt) dia pun dh sesuai dan selesa. Jadi aku cuma leh tgk Abol seminggu sekali je.. aku serahkan kat ipar aku utk tgk2kan dia la gamaknya. Dan.. aku pasti akan rindukan seseorang.. mungkin minggu pertama aku akan demam pun sbb rindukan dia.. Aliyah Umairah... "Mommy syg aliyah, nanti mommy dptkan cousin untuk aliyah ye?"
Ha... ayah aku dh balik pun.. So.. i'll stop here. Harus bersiap untuk ke PD. ngantuknya... till meet again

No comments: